Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Laia Ortiz, segona tinent d'Ada Colau, deixa la política

Ada Colau perd als seus dos tinents d'alcalde a només 4 mesos de les eleccions

Imatge de Laia Ortiz en una roda de premsa
Laia Ortiz, segona tinent d'alcalde d'Ada Colau a Barcelona, deixa la política | CatalunyaDiari.com

 

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha anunciat aquest diumenge, 27 de gener, que deixa la política. En una publicació al seu perfil de Facebook, la regidora ha explicat que ha de «repensar professionalment» la seva trajectòria i seguir defensant els seus ideals «fora de les institucions i des de la militància».

La fins ara segona tienent d'alcalde d'Ada Colau, argumenta que a la política s'hi està «de pas» i «ningú no és imprescindible», ha expressat que té la convicció que és el moment de «fer un canvi i explorar nous camins» per tenir més temps per a la família. Alhora, ha manifestat que els pròxims mesos encara estarà «al servei» de Barcelona en Comú «perquè continuï governant».

La carta de comiat de la política de Laia Ortiz

He viscut la política de manera intensa des dels 18 anys, quan des de Joves d’Esquerra Verda vaig començar a dedicar més i més temps a la defensa d’uns ideals i d’uns valors en els que encara avui crec fermament. Avui, decideixo seguir-los defensant però en una altra esfera, i anuncio que m’aparto de la primera línia política.

  

 

Després d’anys de participar a Joves i a ICV al 2006, amb 26 anys, conec per primera vegada la política institucional, aquest primer contacte és com a diputada al Parlament de Catalunya. Sembla mentida que ja hagin passat 13 anys!. Estic segura que aquesta sensació de pas del temps fulgurant té a veure amb la intensitat de la vida política, que imprimeix un ritme realment exigent a qui es decideix a entregar-li uns anys de la seva vida. D’aquella època, el segon govern d’esquerres a Catalunya, en recordo moltes coses, però hi ha moments especials com va ser l’aprovació de la Llei de l’Habitatge, la difícil negociació de la Llei d’Educació o la defensa de l’Impost de successions just i progressiu. Ara hi penso i... quines voltes dóna la vida...

Ada Colau perd els dos tinents d'alcalde a 4 mesos de les eleccions

Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, perd als seus dos tinents d'alcalde quan falten quatre mesos per les eleccions a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

La decisió que ha pres Laia Ortiz fa que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi 'perdut' els seus dos primers tinents d'alcalde, doncs Gerardo Pisarello, la seva mà dreta durant els seus anys al capdavant de l'ajuntament, es prepara per concórrer un lloc com a candidat a les eleccions europees. Cal recordar que falten prop de quatre mesos per les eleccions municipals a la Ciutat Condal.