Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

LaLiga investigarà el Huesca-Nàstic després de les declaracions d'Iñigo López

L'exfutbolista del Huesca, implicat en l’Operació Oikos ha explicat en una entrevista que el resultat del partit —amb triomf grana— ja s'havia pactat en la primera volta
Imatge del partit que està sent investigat per LaLiga. | Rafa Gobantes / Heraldo de Aragón
 

Segueixen  arribant males notícies també a can Nàstic. Aquest dimarts l'exjugador del Huesca, Iñigo López, assegurava en una entrevista a El Mundo que el resultat del partit de tornada contra el Nàstic havia estat pactat en la primera volta,en el cas que el conjunt grana necessités punts per salvar la categoria —cosa que així va ser— i el Huesca no s'hi jugués res. El matx es va disputar el 27 de maig del 2018 i el resultat va ser de victòria pels grana per 0 a 1 amb u gol d'Uche al minut 72.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

LaLiga obre una investigació sobre el partit

Ara, segons informa Iusport, LaLiga ha anunciat que investigarà aquest partit després de la confessió del futbolista en una entrevista. Segons explica, el Jutge de Disciplina Social de LaLiga a la vista dels antecedents i considerar que es podrien vulnerar els Estatuts Socials de LaLiga, ha decidit obrir una «informació reservada (abans de dictar providència que decideixi la incoació de l'expedient disciplinari, o en el seu cas, l'arxivament de les actuacions) per discernir la responsabilitat del SD Huesca i del Club Gimnàstic de Tarragona» en aquestes afirmacions de López. És a dir, s'investigarà el partit.

LaLiga també deixar clar que es consideren infraccions molt greus totes les actuacions que estiguin destinades a «predeterminar, determinar o alterar en qualsevol temps i/o forma, mitjançant preu, intimidació i simples acords, el resultat d'un partit o competició», pel que si les paraules de López són certes podrien derivar en una dura sanció. Iñigo Lopez, ara exfutbolista del Huesca i actual jugador del Deportivo, és un dels futbolistes investigats en l’Operació Oikos i està acusat per la policia d’intermediari en la trama d’arreglaments de partits relacionada amb les apostes. 

En l'entrevista que ha sortit a la llum en les darreres hores assegura que aquest tipus de pactes «sempre han existit en el futbol. En els darrers partits se sol mirar el calendari i es parla, perquè es coneix a la gent. No és que ens reunim o es quedi en un lloc. Simplement es diu: "Escolta, no ens fotem, per aquell que necessiti els punts". La cosa queda així i no es torna a parlar. Qualsevol que hagi jugat al futbol i hagi estat en aquest món sap que això ha existit des de molt abans que nosaltres. El que succeeix és que l'assumpte de les apostes ho ha sobredimensionat tot».

El Nàstic guarda silenci, de moment

Des del club grana de moment no s'espera que es facin declaracions, tot i que en les pròximes hores té previst dues importants compareixences en les quals hi haurà el president Josep Maria Andreu, una oportunitat d'or per a la premsa per indagar en la implicació o no dels grana en aquesta situació. Avui, el Nàstic presentarà el nou director esportiu, Sergi Parés, provinent del CF Reus, i aquest dijous està previst que es faci pública la campanya per la captació d'abonats per la temporada vinent.