Primer pla de Joan Laporta, el novament elegit president del FC Barcelona

Joan Laporta aconsegueix l'aval i aquesta tarda serà investit nou president del Barça

L'entrada d'Eduard Romeu a la Junta Directiva blaugrana com a vicepresident ha permès reunir els 124,6 milions d'euros

Aquest dimecres a la tarda, el guanyador de les eleccions del FC Barcelona, Joan Laporta, prendrà possessió del càrrec de president del club. Ho farà per segona vegada, després d'haver dirigit l'entitat blaugrana entre 2003 i 2010, en un acte que se celebrarà a partir de les 18.00 hores al Camp Nou. Laporta i els seus companys de candidatura, que conformaran la nova Junta Directiva del Barça, van tancar la passada matinada l'aval del 15% de l'últim pressupost d'ingressos, un total de 124,6 milions d'euros, que s'ha enviat a LaLiga, que l'haurà de validar.

En sortir de la notaria de l'avinguda Diagonal, quan eren prop de les tres de la matinada, Joan Laporta ha explicat que «ha anat tot molt bé. El dimecres l'enviarem a LaLiga, falta l'últim tràmit. El que hi ha és alegria. L'alegria que volem que torni al Barça». Qui serà de nou president blaugrana de manera oficial a partir d'aquest mateix dimecres va escurar els terminis per a aconseguir l'aval necessari. «No he patit, sabeu que sempre soc optimista. Hem sortit tard perquè l'ocasió ho mereixia», va reconèixer.

L'acte de presa de possessió presidencial està previst per a aquest dimecres a la tarda, a les 18.00 hores, al Camp Nou i comptarà amb uns 300 convidats que assistiran a la posada de llarg de Joan Laporta, qui ja va fer a l'Auditori 1899 el seu primer discurs presidencial la nit de les eleccions.

La renúncia de Jaume Giró fa improvisar Laporta

Joan Laporta i la seva Junta Directiva van iniciar la recerca de suports econòmics per l'aval després de guanyar les eleccions del passat 7 de març, complint així l'exigència que marquen els Estatuts del club, que obliguen a presentar, de manera mancomunada entre els directius, el 15% del pressupost d'ingressos com a garantia. La sortida de la candidatura i de la pròxima Junta Directiva de Jaume Giró durant el passat cap de setmana va obligar Laporta a buscar ajuda per a completar aquest aval.

La solució va arribar, gairebé sobre la botzina, de la mà de l'empresa Audax Renovables, amb el seu vicepresident Eduard Romeu entrant a formar part de la Junta Directiva del club blaugrana. Giró havia de ser el vicepresident econòmic i líder d'aquesta àrea, clau en la situació actual de l'entitat. Ara, tot sembla indicar que Romeu serà l'home fort de la parcel·la econòmica.