Laporta fa una crida a la unitat perquè «l'alegria torni al barcelonisme»

L'advocat va ser president del Barça entre el 2013 i el 2010

L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, presenta la campanya 'Estimem el Barça', amb la que es presenta a les eleccions a la presidència blaugrana
L'advocat va ser president del Barça entre el 2003 i el 2010   | Estimem el Barça

Joan Laporta ha fet oficial la seva precandidatura a la presidència del Futbol Club Barcelona per a les properes eleccions del mes de gener. Sota el lema 'Estimem el Barça', Laporta ha fet una crida a la unitat de tot el barcelonisme en un discurs molt conciliador. Qui va ser president de l'entitat blaugrana entre el 2003 i fins al 2010, ha anunciat que «és el moment d'anar tots junts per empènyer l'equip fins a la victòria, als èxits, a la glòria. Sense treure retrets a ningú, sense mirar enrere».

L'acte, que ha durat més d'una hora i mitja, ha tingut lloc al recinte modernista Lluis Domènech i Montaner de l'Hospital de Sant Pau i a causa de la pandèmia ha tingut un aforament molt controlat. Joan Laporta ha explicat els motius del seu retorn, ha parlat de diversos noms propis com ara Messi, Xavi o el tècnic Ronald Koeman i ha analitzat la situació econòmica actual del club. En el cas de l'argentí ha assenyalat que «Messi estima al Barça i estic segur que donarà una oportunitat al club».

«Em presento perquè estimo al Barça, la seva afició, estimo La Masia i estimo el club. Vull tornar a servir al Barça perquè tenim la preparació, l'experiència i la determinació que fa falta per fer els canvis que l'entitat necessita. Em presento perquè tenim un pla per tornar el Barça al camí de l'èxit i tornar a situar-lo a la primera línia mundial. I aquest pla es diu treballar, perquè no podem viure d'inèrcies», ha manifestat Laporta durant el seu discurs.

D'altra banda ha assegurat que no pensa «judicialitzar el club» perquè «fent-ho no anem enlloc» i ha evitat parlar de pactes: «una vegada ja hem presentat la nostra precandidatura no té sentit parlar de pactes amb altres. Víctor Font té el seu projecte i nosaltres el nostre». També ha indicat que està acabant de definir els membres del seu equip: «en aquests moments tinc una llarga llista d'espera de destacades persones que volen formar part del nostre equip».

 

«El Barça sempre ha bategat al ritme del país»

L'advocat ha definit l'entitat blaugrana d'aquesta manera: «Som un club universal i ho som sense renunciar a ser un club català obert al món, que pot promoure i defensar la nostra cultural, la nostra llengua, els drets i llibertats de Catalunya. Dins del Barça que proposo hi cap tothom. I tothom vol dir tothom». Joan Laporta també ha intentat evitar les qüestions relacionades amb la política i Catalunya i ha dirigit el seu discurs cap a la unitat del barcelonisme.

En aquest sentit, ha assegurat que «el Barça és un club obert al món i que sempre ha bategat al ritme del país. Però no vull entrar en polèmiques. Al meu Barça hi cap tot el món».

Malgrat això, ha volgut deixar clar que ell no renunciarà al seu pensament independentista: «Al Barça hi caben totes les ideologies i totes les maneres de pensar, també la meva, perquè jo no vull deixar de pensar com penso, però ara el que toca és revertir la situació esportiva i econòmica si tenim la sort de governar». 


Comentaris

envia el comentari