Joan Laporta es planteja tornar a ser president del Barça

Ha assegurat que està planejant presentar-se a les eleccions de 2021, tot i que encara no és una decisió definitiva

Joan La porta podria tornar a ser president del FC Barcelona. En una conferència feta a Pequín ha revelat que està pensant a tornar a presentar-se per ocupar aquest càrrec, ho faria en les eleccions vinents, previstes per 2021.

«Estic planejant tornar, tot i que encara no he decidit. Encara no estic segur de fer-ho però estic pensant en com tornaríem a fer un bon projecte», ha dit. L'expresident del Barça està preocupat per l'actual gestió del club i estaria disposat a tornar a la presidència per arreglar la situació, «estan deixant el club arruïnat».

Crítiques contra l'actual directiva

Laporta ha deixat clar que no és partidari de la gestió que s'està fent actualment i no dubta en esmenar tot allò que considera negatiu de la forma d'actuar de Josep Maria Bartomeu i la resta de membres de la directiva.

  

«No m'agrada la seva actitud, mai s'enfronten a les situacions. No són transparents i necessiten millorar això. En termes econòmics, el club té un enorme deute molt difícil d'afrontar relacionat al nou estadi. La ràtio entre salaris i ingressos és molt alta. (...) Estan deixant el club en la fallida i això és molt perillós», ha assegurat.

Josep Maria Bartomeu, en una roda de premsa
La gestió de Josep Maria Bartomeu i la resta de la directiva no és bona, segons Laporta  | CatalunyaDiari.cat

 

La cosa no queda aquí, Laporta també entra a criticar, específicament, la gestió de la plantilla de l'equip. Sobre aquest tema explica que  s'han fet «inversions absurdes» i «no necessàries». De fet, l'expresident de l'equip blaugrana ha assegurat que «gestionen el club a través d'enquestes»: «Al meu entendre, no tenen un model per al club», ha dit.

La Masia, element clau

Una de les coses que també ha mencionat és que, precisament per no haver de fer aquestes inversions no necessàries, el que es necessita és una reconstrucció de La Masia'. D'aquesta forma podran sortir d'allà «jugadors que es converteixin en estrelles».

A més, també ha afirmat que, en la mateixa línia, és necessari tenir un entrenador que vulgui donar oportunitats a aquests nois: «Necessitem entrenadors que siguin prou valents per a posar un Messi al camp amb 16 anys».

Possible tornada de Guardiola

Joan Laporta amb Pep Guardiola
Joan Laporta amb Pep Guardiola | EFE

 

«Pep estarà a l'equip quan ell vulgui», ha assegurat Laporta parlant d'un possible retorn de l'entrenador. «No sé el que pensa, però té el Barça al cor, veurem el que passa», ha dit. Sobre la seva època al Barça ha confessat: «Sent realistes, esperàvem tenir bons resultats -amb Guardiola-, però al final vam aconseguir la glòria».

A més, ha parlat també sobre el paper polític del Barça relacionat amb l'independentisme i ha assegurat que «si Espanya no deixa que Catalunya tingui la seva selecció per participar en el Mundial o en les Olimpíades,  el Barça representarà a la selecció catalana».