Carles Puigdemont i Laura Borràs.

La contradicció de Laura Borràs: Critica a Illa una decisió que ella també va prendre

La candidata de JxCat va plegar del Govern el 2019 per ser la cap de llista del partit al Congrés

«És insòlit que Salvador Illa abandoni les seves responsabilitats de ministre per poder presentar-se a les eleccions del 14 de febrer com a cap de llista del PSC». Amb aquestes paraules llençava aquest dissabte, 2 de gener, una sonora crítica la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, a Salvador Illa, nomenat la setmana passada per sorpresa candidat del PSC. Un retret contundent de Borràs, que acusa Illa de faltar al compromís amb les responsabilitats adquirides pel mateix Illa al capdavant de Sanitat en plena pandèmia:

Crítiques a Borràs: Ella mateixa va abandonar el Govern el 2019

Les paraules de Laura Borràs, però, se li han girat, en gran mesura, com un bumerang a les xarxes socials. La candidata de JxCat, de fet, també dimitirà properament del seu càrrec de diputada al Congrés per ser candidata i tornar a ser diputada al Parlament de Catalunya. Però, a més, també va fer el mateix moviment que fa ara Illa quan era consellera del Govern de la Generalitat.

El 24 de març de 2019, poc més d'un mes abans de les eleccions espanyoles, Borràs va presentar la seva dimissió com a consellera de Cultura, càrrec que havia assumit nou mesos abans, el 2 de juny de 2018. Així doncs, també va abandonar les seves responsabilitats a l'executiu per poder ser cap de llista, seguint les paraules de la crítica feta per la mateixa Borràs. Diversos usuaris a les xarxes socials li han retret que critiqui a Illa allò que ella també va fer en el seu moment:

Crítiques, doncs, nombroses i molt contundents dirigides a les paraules de Laura Borràs contra Salvador Illa. La candidata de Junts per Catalunya sembla haver iniciat amb mal peu el que s'albira com la nova línia estratègica de la formació de Carles Puigdemont: captar vot a ERC reivinidicant-se com a «vot útil independentista» i situar les eleccions del proper 14 de febrer com un plebiscit entre «Borràs o Illa».