Vídeo: Un 'youtuber' deixa estupefacta tota Barcelona des de les altures

La Guàrdia Urbana sancionarà l'activitat

El youtuber Leo Urban al capdamunt de l'edifici de l'Hotel Melià Barcelona Sky de Barcelona, el 21 de juliol del 2020
El 'youtuber' Leo Urban escala l'Hotel Melià Barcelona Sky de Barcelona sense ajuda d'equips ni cordes | EuropaPress

El 'youtuber' francès Leo Urban ha escalat la façana de l'Hotel Melià Barcelona Sky aquest dimarts, 21 de juliol, a última hora de la tarda sense equip d'escalada, segons han informat fonts de l'Ajuntament de la capital catalana.

Urban ha baixat després per l'interior de l'hotel, i la Guàrdia Urbana el sancionarà per la infracció de fer volar drons a la ciutat, ja que ha pujat amb un que ha gravat imatges.

L'hotel no ha sofert cap afectació durant l'escalada d'Urban, ja que «està tancat i sense activitat», han informat des del consistori.

A més de Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, s'han desplaçat al número 272 del carrer Pere IV juntament amb els Bombers de Barcelona, i una trentena de persones han aplaudit l'escalador des de baix quan ha aconseguit arribar al cim de l'edifici de la capital catalana.

Leo Urban ja ha escalat diversos edificis de Barcelona

Aquest no és el primer cop que el 'youtuber' ha escalat algun edifici a Barcelona. De fet, sembla que la ciutat comtal és un dels seus llocs predilectes a l'hora d'enfilar-se per les parets dels edificis més icònics, ja que se l'ha vist escalant en altres ocasions. 

El novembre de l'any 2019, juntament amb l'escalador francès Nico Mathieux, Leo Urban ja va escalar sense equip d'escalada la Torre Glòries de Barcelona —la coneguda com a Torre Agbar. Poc després va publicar les imatges al seu canal de 'YouTube', i va aconseguir acumular un bon grapat de visites.

En aquella ocasió, els Mossos d'Esquadra van ser els encarregats de prendre declaració als dos escaladors, i els van portar a la comissaria per identificar-los, però tampoc van quedar detinguts. 

Leo Urban i Nico Mathieux no són els únics que han agafat el gust d'escalar els edificis de Barcelona. L'alpinista Alain Robert, conegut com a 'spiderman francès', és probablement el més popular en aquestes tasques. 

L'any 2006 i el 2016, Robert va aconseguir escalar la Torre Glòries, però sembla que no va quedar content i el 4 de març d'aquest 2020 ho va tornar a intentar. L'escalador, de 57 anys, va arribar en aquella ocasió fins a la planta 26, de les 34 que té l'edifici, sense cap mena de protecció. 

No va acabar de coronar l'edifici perquè els Bombers li van demanar que deixés de pujar. Un cop allà, els Mossos d'Esquadra el van rebre, li van prendre declaració i el van identificar. 

A més, el mateix Alain Robert també va aconseguir escalar la façana de l'hotel Melià Barcelona Sky l'any 2017, la mateixa fita que ha dut a terme Leo Urban aquest 21 de juliol.


Comentaris

envia el comentari