Rus presenta un ERO per acomiadar 244 treballadors

La decisió arriba després de l'anunci d'Iberpotash de tancar la producció a la mina de Vilafruns

Despatxos oficina amb vidrieres
Rus anuncia un ERO de 244 treballadors | Unsplash

Nou ERO a Catalunya. L'empresa Montajes Rus ha presentat aquest dimarts al matí un ERO per acomiadar un total de 244 treballadors, segons han confirmat fonts de CCOO. La decisió arriba després de l'anunci d'Iberpotash-ICL de tancar la producció a la mina de Vilafruns, al Bages, on Montajes Rus hi presta el servei d'extracció i de manteniment.

Tot i que inicialment l'empresa havia anunciat un ERO per a 66 persones, aquest s'ha acabat ampliant a 244 treballadors. El comitè d'empresa ha convocat dues assemblees per aquest dimecres, una al matí i una altra a la tarda, per explicar als treballadors la situació actual.

Molta gent podria patir les conseqüències de forma indirecta

A més, dijous hi ha convocada la primera reunió entre la direcció de l'empresa i els representants dels treballadors. A través d'un comunicat, CCOO ha exigit a les direccions d'Iberpotash i de Montajes Rus un pla de transició per al tancament de l'explotació minera que permeti minimitzar l'afectació d'aquesta mesura sobre l'ocupació de les persones que treballen actualment a la mina de Vilafruns.

Ara bé, la CCOO alerta que la decisió de tancar l'explotació «d'un dia per l'altre suposa un cop dur per a l'ocupació a les comarques del Bages i del Berguedà» i adverteix que «moltes empreses del territori en patiran indirectament les conseqüències». Per això, demana a Iberpotash que reconsideri aquesta decisió i acabi d'aplicar el pla de transició per traslladar l’activitat productiva de la mina de Sallent a Súria.

El sindicat lamenta aquesta decisió d’Iberpotash, que titlla d’«oportunista» després dels últims accidents mortals ocorreguts el mes de juny, i recorda que «fa temps que el sindicat està denunciant la inseguretat existent i està demanant que es revisin i incrementin les mesures de seguretat a la mina».

Amazon crearà nous llocs de treball

Amazon crearà uns 2.000 nous llocs de treball fix a Espanya aquest 2020, un fet que permetrà incrementar la seva plantilla fins als 9.000 treballadors a finals d'aquest any, segons ha informat la multinacional del comerç electrònic. Concretament, aquesta ampliació de plantilla es realitzarà en tots els àmbits de formació i perfils, des de càrrecs de nivell d'entrada en operacions fins enginyers, desenvolupadors de software, científics de dades i experts en computació al núvol. 


Comentaris

envia el comentari