Indignació a les xarxes per les aglomeracions al metro durant els rebrots a Barcelona

Les imatges d'avui recorden a les del primer dilluns després que es decretés l'estat d'alarma, el 14 de març

Fotografia del metro de Barcelona a la línia 5 aquesta tarda de dimarts, 21 de juliol
Les xarxes s'han omplert de comentaris per la indignació que han suscitat les imatges | Twitter

L'L5 de metro de Barcelona presenta aquesta tarda de dimarts, 21 de juliol, aglomeracions en plena onada de rebrots a la ciutat. Les xarxes, de fet, s'han omplert d'imatges sobre els fets minuts després. Aquestes mostren vagons plens de persones, les unes al costat de les altres, incapaços de moure's, ja que gairebé no hi havia distància entre elles. El punt més àlgid ha estat a les 15.35 hores. TMB ha justificat les aglomeracions assegurant que ha tingut lloc una incidència tècnica a l'estació de Cornellà de Llobregat, i això, tal com relata l'empresa, hauria provocat afectacions.

La setmana passada, la mateixa línia va col·lapsar-se de la mateixa manera per una incidència tècnica a l'estació de Pubilla Casas, a L'Hospitalet de Llobregat. Cal recordar que L'Hospitalet és una de les ciutats catalanes amb més contagis per coronavirus durant els rebrots. Les xarxes s'han omplert de missatges criticant la manca de sensatesa dels ciutadans i atacant l'empresa per justificar els fets.

Paral·lelismes amb fa 4 mesos

La situació viscuda aquesta tarda recorda molt al primer dilluns després que es declarés l'estat d'alarma el passat 14 de març. Aquell dia les capitals de província espanyola —entre elles Barcelona— que disposen de servei de metro es van omplir d'usuaris malgrat les obligacions estableres dos dies abans per l'Executiu de Pedro Sánchez. Els fets, novament, van comportar una sèrie de comentaris crítics sobre la vergonya que produïen les imatges.


Comentaris

envia el comentari