ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

El Govern destinarà 4 milions d'euros al comerç i l'hostaleria del Segrià

La Generalitat ha volgut actuar amb mesures extraordinàries

Un cambrer amb mascareta serveix una cervesa en una terrassa de Barcelona
Injecció del Govern a l'economia del Segrià davant el nou confinament perimetral | Europa Press

ElGovern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts autoritzar una transferència de 4 milions d'euros del Fons de Contingència de 2020 a la Conselleria d'Empresa i Coneixement per a activar una subvenció directa i fer costat a les empreses, entitats i ajuntaments de la comarca Segrià (Lleida).

Donades les pèrdues en el sector del comerç i la restauració a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, la Generalitat ha volgut actuar amb mesures extraordinàries. Amb aquesta iniciativa, el Govern vol, d'una banda, fer costat als ens locals per a fer front a les despeses associades al rebrot que estan sofrint aquests dies i, per un altre, mantenir viu el teixit empresarial i comercial d'aquesta comarca, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El confinament perimetral ha afectat les empreses

El 4 de juliol va entrar en vigor el confinament perimetral de 15 dies de la comarca del Segrià dictada pel Govern, que el dia 12 del mateix mes va endurir les mesures i va prohibir tota sortida i entrada a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, una decisió que els jutjats van acceptar excloent a Massalcoreig, Sucs i Raimat.

Argimon, optimista sobre el Segrià

Josep Maria Argimon, el nou secretari de Salut Pública en substitució de Joan Guix –qui va deixar el càrrec al juny per motius de salut–,   s'ha mostrat prudent sobre l'evolució del coronavirus al Segrià. Per això, amb les dades a la mà ha assegurat que es camina cap a una situació més estable.

En roda de premsa ha apuntat: «Semblaria que tendim a l'estabilització des del punt de vista epidemiològic», tot i que assegura que cal esperar veure com avança aquesta setmana. «Si tenim estabilització a Lleida, voldrà dir que les mesures han tingut el seu fruit», ha assenyalat.

Argimon també ha dit que el rebrot a la comarca ha tingut una «traducció i impacte» en el sistema sanitari, tant sobre els equips d'Atenció Primària com sobre l'Hospital Arnau de Vilanova.


Comentaris

envia el comentari