La desconcertant situació que viuen les perruqueries de Barcelona davant les noves restriccions

Les perruqueries es mantenen obertes malgrat les noves restriccions

Imatge d'arxiu d'una perruqueria
Les perruqueries es mantenen obertes a Barcelona malgrat les noves restriccions | Unsplash

Les perruqueries i els salons de bellesa es mantenen oberts a Barcelona malgrat les noves restriccions pels rebrots de coronavirus.

El Procicat metropolità –en el seu apartat 8- limita durant 15 dies els serveis de perruqueria, estètica i massatgistes a «casos essencials, d'emergència o situació crítica». «Estem oberts i a l'espera de si la normativa detalla alguna cosa més. Però ningú ens han dit de tancar», ha afirmat la responsable dels salons Raffel Pages, Carolina Pagès.

«Hem parlat amb Comertia, amb la gestoria i s'ha interpretat que podem continuar amb l'activitat», ha assenyalat Pagès, que ha defensat que el sector de la perruqueria compleix escrupolosament amb els protocols de seguretat: cita prèvia, mascareta i desinfecció.

«T'esperem», assegura la cadena

«Tots els nostres salons estan oberts. T'esperem com sempre per oferir-te el millor servei amb la màxima seguretat», assegura aquest dimarts al seu compte de Twitter la cadena Raffel Pages, amb més de 70 establiments arreu de Catalunya. «A Barcelona des que es van anunciar les noves restriccions pels rebrots ens ha trucat força gent per saber si estàvem oberts o no. Contestem que estem oberts, mantenint la cita prèvia obligatòria i els protocols de seguretat al 100%. I els clients es queden més tranquils», ha comentat Carolina Pagès.

«Sí que hem notat però menys afluència de gent i alguna anul·lació, sobretot de gent gran, que està més conscienciada per la  covid-19. S'entén perfectament», ha continuat la responsable dels salons Raffel Pages.

«El pitjor juliol que hem vist mai»

Un altre dels territoris on s'ha notat també un clar descens dels clients a les perruqueries és a Lleida. «Va ser el primer lloc amb rebrot. Només hem deixat un o dos treballadors a l'establiment i la resta de l'equip, de vacances. A veure com evoluciona la situació», ha puntualitzat Pagès, que considera que aquest serà un dels pitjors juliols que s'hauran vist.

«El desembre és tradicionalment el millor mes de l'any, però el segon més bo és el juliol gràcies a casaments, comunions, batejos i graduacions escolars. Enguany, tot això s'ha perdut i ha estat anul·lat. No hi ha res», ha lamentat la responsable de Raffel Pages, que calcula que les perruqueries treballen «a un 40-50% de la seva capacitat» amb la reducció de clients per complir amb els protocols de seguretat.

«Una segona tancada de dos mesos o tres seria un cop molt dur, que difícilment es podria superar. Tancar altre cop seria ruïnós i faria complicadíssim tornar a aixecar la persiana», ha avisat Carolina Pagès, que dona per perdut l'any 2020.

La responsable dels salons Raffel Pages ha ironitzat: «Si podem fer front als lloguers dels locals, als proveïdors i al pagament dels subministraments ja ens podem donar per satisfets». «Enguany no demanem ni beneficis, sinó mantenir l'estructura de l'empresa per poder donar feina a tothom i no haver de retallar res», ha conclòs Pagès.


Comentaris

envia el comentari