Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018

Amazon ho confirma: Contractarà 2.000 persones a Espanya molt aviat

L'any 2019 va generar 82.000 llocs de treball indirectes

Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018
Amazon va generar 82.000 llocs de treball indirectes durant el 2019 | ACN

Amazon crearà uns 2.000 nous llocs de treball fix a Espanya aquest 2020, un fet que permetrà incrementar la seva plantilla fins als 9.000 treballadors a finals d'aquest any, segons ha informat la multinacional del comerç electrònic. Concretament, aquesta ampliació de plantilla es realitzarà en  tots els àmbits de formació i perfils, des de càrrecs de nivell d'entrada en operacions fins enginyers, desenvolupadors de software, científics de dades i experts en computació al núvol. 

La vicepresidenta i directora general d'amazon.es, Mariangela Marseglia, ha destacat l'aposta de la multinacional  per Espanya. «El nostre compromís a llarg termini amb Espanya segueix sent fort i, com a part dels nostres plans de negoci aprovats fa mesos, seguirem creant un número considerable de llocs de treball de qualitat», ha indicat.

D'aquesta manera, la plataforma d''e-commerce' té previst obrir durant aquest any dos nous centres logístics  que estaran ubicats a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid), així com  tres estacions logístiques a Múrcia, Rubí i Leganés. La companyia també està ampliant el seu 'Tech Hud' de Madrid, en el que més de 300 desenvolupadors i enginyers informàtics treballen en aplicacions de software per Amazon Business, tecnologies de lectura i Kindle, així com tecnologia per la venda al detall.

Per la seva part, Amazon Web Services obrirà una nova regió d'AWS Europa amb un centre de dades situat a Aragó, que estarà operatiu a finals de 2022 i principis del 2023.

Amazon va generar 82.000 llocs de treball indirectes durant el 2019

A banda dels treballs directes que crea Amazon a Espanya, un estudi de la consulta d'estratègia i economia Keystone estima que les empreses que participen en la cadena de subministrament, que inclouen des de serveis de construcció, immobiliaris a serveis professionals, van generar 82.000 llocs de treball addicionals fins a finals de 2019. Aquesta xifra contempla també els treballadors que treballen per a les més de 8.000 pimes  espanyoles que en l'actualitat venen els seus productes a la plataforma. 

«Les nostres operacions a Espanya estan tenint un  efecte 'dominó' significatiu, no només són les oportunitats directes que proporcionem. Per exemple, quan invertim en una nova instal·lació no només tenim inversions directes per construir i operar el centre. Les empreses que subministren béns i serveis també poden ampliar la seva producció i invertir el seu propi desenvolupament. Estimem que les nostres activitats a Espanya estan generant més de 80.000 llocs de treball», ha destacat Marseglia.

D'aquesta manera, Amazon, que segueix reforçant la seva aposta per Espanya, compta amb una xarxa que abasta més de 28 centres diferents, incloent-hi centres logístics i de distribució, estacions logístiques, oficines corporatives, centres de desenvolupament de software i un centre d'I+D especialitzat en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial.

Per un altre costat, el gegant del comerç electrònic també està invertint en energia renovable, prop de 200 MW fins ara que es posaran en funcionament de seguida amb l'objectiu d'abastir les operacions i centres de dades.