YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Lidl augmenta el sou dels seus treballadors

Els salaris mínims de la plantilla s'incrementen en un 5% | També s'amplien altres drets, com la permís per ingressos hospitalaris d'un fill

Vista panoràmica d'una botiga de Lidl
Vista panoràmica d'una botiga de Lidl | LIDL

Bones notícies per als treballadors de l'empresa Lidl. La cadena de supermercats ha anunciat un acord amb els treballadors després de negociar el nou conveni col·lectiu, que es considerarà vigent pels exercicis 2020 i 2021. Aquest acord suposarà una millora en les condicions laborals de la plantilla, sent la més destacada l'augment del salari mínim. En concret, aquest increment serà del 5% i afectarà 15.500 empleats que l'empresa té a tot l'estat. Per Lidl, aquesta mesura representarà una despesa addicional de 15M d'euros en la partida de massa salarial i li permetrà seguir «sent la cadena de supermercats que ofereix un salari mínim més elevat dins del sector des del 2016», segons ha anunciat en un comunicat.

L'acord entre l'empresa i els treballadors, però, va més enllà del sou. El nou conveni també  aplica des del primer dia laborable els permisos retribuïbles (accidents, malaltia greu i hospitalització) que fins ara entraven en vigor de forma immediata sense tenir en compte els festius. Altres millores que comportarà l'acord és que s'oferirà un permís de fins a un mes per ingressos hospitalaris d'un fill o també en cas d'adopció internacional. Fins ara, aquest permís era de només quatre dies. El nou conveni també consolida l'opció dels treballadors d'acollir-se a excedències. A més, es mantindrà la jornada laboral de cinc dies setmanals, una mesura que des de l'empresa han recordat que «és molt poc habitual en el sector».

Segons el CEO de Lidl a Espanya, Claus Grande, el nou acord entre l'empresa i els treballadors suposa una aposta per «l'estabilitat laboral, una retribució competitiva i la consolidació i ampliació de drets socials». Durant el 2020, Lidl va incorporar uns 2.000 treballadors nous i actualment compta amb un 94% de la plantilla amb contracte indefinit. 

Lidl, al capdavant del rànquing amb millors salaris

Amb aquest augment de les condicions laborals, Lidl es manté al capdavant del rànquing de supermercats que ofereixen un millor salari. L'empresa d'origen alemany, igual que Mercadona -l'altra cadena que encapçala la llista-, paga als seus treballadors base més de 15.000 euros anuals. A més, també ofereix avantatges com un plus de nocturnitat i hores extres més ben remunerades que altres els seus competidors, encara que no premia l'antiguitat -com sí que fa Mercadona-. A la cua del llista s'hi troben altres supermercats com Carrefour i Dia, que ofereixen un sou que oscil·la els 12.000 i 13.000 euros anuals. Casos lleugerament diferents són els d'El Corte Inglés o Supercor, que no tenen un conveni propi i que paguen als seus treballadors aproximadament uns 14.500 euros i 12.000 euros, respectivament. 


Comentaris

envia el comentari