Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un supermercat

Els sous que cobren a Mercadona, Lidl, Dia i Carrefour, al descobert

Moltes persones s'han interessat a treballar-hi després del confinament
Imatge d'arxiu d'un supermercat
Moltes persones s'han interessat a treballar en supermercats després del confinament | Pixabay

Durant el confinament moltes persones es van quedar sense feina. El coronavirus va posar en escac a una gran part dels sectors empresarials i poques persones van poder mantenir els seus ingressos d'una manera estable durant el pic de la pandèmia

Els supermercats i el sector de l'alimentació, en general, no van ser dels més afectats. Considerats com a essencials, els serveis es van mantenir i els llocs de treball també. Darrerament, moltes persones s'han interessat a treballar en un supermercat i un dels motius principals és el salari, un dels grans factors a tenir en compte a l'hora d'optar a una vacant. 


Mercadona i Lidl, al capdavant del rànquing de millors salaris

Mercadona encapçala la llista dels sous més elevats en supermercats a Espanya i, potser una mica més important, ofereix les millors condicions de treball com ara factors com els torns o la conciliació. El sou base d'un reposador o caixer de Mercadona és de 15.936 euros anuals, la qual cosa significa 1.328 euros bruts al mes en 12 mesos.

Al següent nivell es troben els caps de botiga, el salari dels quals és de 24.650 euros anuals, és a dir, 1.643 euros al mes. A més, Mercadona premia l'antiguitat i apuja anualment un 11% el salari fins als quatre anys, a més de l'IPC. Molt a prop segueix Lidl. La marca alemanya paga als seus treballadors base uns 15.252 euros a l'any, 1.271 al mes. A més, ofereix avantatges com un plus de nocturnitat i hores extres més ben remunerades que Mercadona, encara que no premia l'antiguitat.


El Corte Inglés i Supercor no compten amb conveni propi

Malgrat ser una de les cadenes de distribució més importants i veteranes del nostre país, El Corte Inglés i Supercor paguen els seus treballadors sota les normes dels convenis corresponents. Com que no compten amb conveni propi, els seus salaris són diferents. Un salari base brut anual d'un treballador d'El Corte Inglés és de 14.587 euros, 1.215 euros al mes, mentre que en el cas de Supercor, la xifra disminueix fins als 12.088 euros anuals. 


Dia i Carrefour, a la cua de la llista

Igual que Supercor, Dia i Carrefour presenten uns salaris molt inferiors als de Mercadona o Lidl. En el cas de Dia, la cadena crida l'atenció perquè paga els seus treballadors en funció de la província. Mentre que els salaris a Sevilla, Sòria, Castelló, Orense o Jaén ronden els 13.000 euros anuals, a Guipúscoa i Biscaia aconsegueixen la increïble xifra de 17.600 euros.


Per part seva, els treballadors de Carrefour tenen un salari base de 12.454 euros a l'any per a caixers i reposadors, que es va incrementant fins als 15.159 euros bruts segons càrrec.