URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Un dels súpers catalans més coneguts, en perill: els clients amenacen de deixar de comprar

L'empresa ha utilitzat les xarxes per aclarir que es tracta d'un «malentès»

Espai d'hortalisses de la botiga Ametller Origen del Poblenou de Barcelona. 6 de setembre de 2017
L'empresa Ametller Origen ha creat la polèmica a les xarxes socials | ACN

L’empresa Ametller Origen ha protagonitzat una polèmica arran la llengua utilitzada a un dels seus establiments. Una internauta, qui ja ha esborrat la piulada, va queixar-se a través de les xarxes d’un treballador a una de les seves tendes. Aquest, segons explica la testimoni, va contestar-li en castellà mentre la clienta li parlava en català. Això i un cartell en espanyol van ser més que suficient perquè aquesta persona es llancés a les xarxes a buscar una mica de comprensió.

La resposta de l’empresa ha creat encara més polèmica que el simple fet de parlar en castellà a les tendes. Des del compte oficial d’Ametller Origen han assegurat que el català és la «nostra llengua de comunicació habitual», però que no es nega la presència del castellà als seus establiments. «Ens agradaria parlar amb tu per saber de quina botiga es tracta. Si us plau, escriu-nos per missatge privat amb les teves dades de contacte i et trucarem».

Les xarxes defensen el treballador a capa i espasa

Molts, però, han vist aquesta resposta com una amenaça cap al seu treballador, ja que el compte oficial ha demanat informació sobre on estava situada la tenda per poder arribar a una solució. Desenes d’internautes s’han llençat llavors a les xarxes per defensar la utilització del castellà com a llengua cooficial a Catalunya.

Són molts qui s’han preocupat realment pel treballador de l’establiment, sobre qui temen que hi hagi conseqüències per un simple canvi d’idioma. «Voldria que m'informessin i em confirmessin que no s'ha pres cap mesura respecte a cap treballador/a per aquesta denúncia delirant», «Altres clients voldríem saber quines conseqüències laborals tindrà la resolució d'aquesta queixa. Mentrestant no torno a entrar a una de les seves botigues», són algunes de les defenses que aquest treballador anònim ha rebut ha través de les xarxes.

La resposta de l’empresa es repeteix a totes les piulades del seu perfil de Twitter, aclarint que tot ha estat «un malentès» i no hi haurà cap conseqüència sobre el treballador que va utilitzar el castellà a un dels establiments d’Ametller Origen.


Comentaris
Toni
Quan es retola NOMÉS en espanyol, aquesta gent també protesten? Si ho fessin ( que estic segur que no ho fan) potser me’ls creuria...
Joan T.
Quan retolen els establiments només en anglès ( com una fleca del carrer de Balmes) ningú protesta. Mira per on!
Libia
A les botigues no tots treballadors son catalans//parlans. Pero aixo no dona peu per posar un rotul amb castella ja que la empresa presum de Catala i Origen per mi es greu . No tant com la que li contestesin en castella . Este de tindra cintura per certes coses ellas es van entrendre no??????. Ara el retul no es politica de la empresa.

envia el comentari