Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista panoràmica d'una botiga de Lidl

Lidl inaugurarà al febrer cinc botigues després d'invertir més de 30 milions

Això suposarà la creació de 85 nous llocs de treball per a una plantilla de 140 treballadors

Vista panoràmica d'una botiga de Lidl
Lidl ampliarà la seva xarxa de botigues obrint 5 nous establiments repartits a tota Espanya | LIDL

Lidl continua ampliant la seva xarxa de botigues a Espanya i obrirà durant el mes de febrer cinc nous establiments a Balears, Catalunya, Madrid i Canàries amb una inversió de més de 30 milions d'euros i la creació de més de 85 nous llocs de treball per a una plantilla conjunta de més de 140 empleats. Els cinc nous establiments disposen de totes les mesures d'higiene i seguretat que la companyia ha posat en marxa durant els últims mesos i que recentment han estat avalades amb la certificació d'Aenor, segons ha assenyalat la signatura.

En concret, Lidl inaugura aquest dijous la seva nova botiga en el centre de Barcelona, situada en el Districte de Ciutat Vella. En ella treballen 23 empleats, dels quals 18 són noves incorporacions. Així mateix, el grup inaugurarà el pròxim 18 de febrer la seva nova botiga en Rivas Vaciamadrid, amb una plantilla de 39 empleats, 15 d'ells de nova contractació.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Posteriorment, el pròxim 25 de febrer obrirà les portes de la seva nova botiga a Palma, que ha suposat la creació de 25 nous llocs de treball (13 d'aquests nous empleats s'incorporaran a la nova botiga, on treballen un total de 25 persones, i la resta reforçaran les altres botigues pròximes de l'illa).

Aquest mateix dia, Lidl inaugurarà una nova botiga en el centre de Madrid, en la qual treballaran 30 empleats, 25 d'ells de nova contractació, i una altra en Tamaraceite, Las Palmas de Gran Canaria, amb 24 empleats, dels quals quatre són noves incorporacions.

Vorwerk interposa una demanda contra Lidl

Paral·lelament, Lidl analitzarà detalladament la sentència del Jutjat Mercantil 5 de Barcelona que l'obliga a retirar els seus robots de cuina 'Monsieur Cuisine Connect', de la marca Silvercrest, per infringir els drets de patent de Thermomix, propietat de Vorwerk.

«Prenem nota de la decisió del tribunal, que analitzarem detalladament, i valorarem els pròxims passos a seguir», van assegurar a Europa Press fonts de la companyia el passat 19 de gener.

Així es va pronunciar la signatura després que el Jutjat Mercantil 5 de Barcelona condemnés a Lidl a deixar de comercialitzar el seu robot de cuina en infringir els drets de patent de Thermomix i l'ordenés indemnitzar al creador d'aquesta màquina.

La sentència, consultada per Europa Press, detalla que la quantitat de la indemnització a Vorwerk, titular de la patent de Thermomix, es fixarà en la fase d'execució de la sentència, una vegada aquesta sigui ferma, i la titular de la patent va reclamar en el judici una indemnització equivalent al 10% de les vendes de la màquina comercialitzada per Lidl.

Així, el jutge estima la demanda de Vorwerk contra Lidl pels drets de la patent, després d'analitzar els informes de perits de totes dues empreses, que han contraposat arguments sobre si la patent de Thermomix va incorporar novetats suficients respecte a altres robots de cuina anteriors.