Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge caixer i Bizum.

CaixaBank posa un nou límit als diners que pots enviar per Bizum

CaixaBank fixa un límit per a les operacions a través de Bizum

CaixaBank és un dels bancs espanyols que permeten enviar diners a través de Bizum. D'un temps ençà, Bizum s'ha erigit en el mètode de pagament més fàcil entre els usuaris per la senzillesa de l'operació.

I és que els diners en efectiu han quedat relegats a l'hora de fer comptes entre usuaris, que prefereixen pagar amb el mòbil de forma instantània.

Així doncs, els clients de CaixaBank disposen ara d'un nou límit per poder enviar diners per Bizum. Això és normal, ja que Hisenda fixa certes quantitats com a màxim per poder controlar els ingressos i moviments bancaris, a fi de trobar algun possible frau fiscal.

El topall màxim que permet Hisenda per a transferències amb Bizum arriba als 10.000 euros sense necessitat de declarar-les a la renda. Això sí, els bancs limiten força aquesta quantitat.

Nou límit de CaixaBank per enviar diners per Bizum

Cada banc té l'opció de fixar el límit màxim per enviar diners amb Bizum al dia, al mes, i també el nombre d'operacions que el client pot executar al mes. CaixaBank ha modificat els seus criteris aquest mateix mes, segons ha comunicat aquest banc.

Logo de Caixabank
Caixabank fixa el límit màxim per enviar diners amb Bizum. | Europa Press
 

«S'han implementat una sèrie de límits operatius i d'import entre particulars per garantir la seguretat del servei», exposen des de l'entitat a la seva seu electrònica.

CaixaBank marca un límit mínim per fer Bizums de 50 cèntims i limita el màxim de 500 euros. «Podràs enviar des de 0,50 euros fins a un màxim de 500 per operació i un màxim de 2.000 euros per dia, així com rebre un màxim de 60 operacions en un mes», explica l'entitat.

Des del proper 1 de juny del 2022, els enviaments amb Bizum a través de l'app de CaixaBank en un mes no podran sobrepassar els 5.000 euros. El compte tornarà a zero el darrer dia de cada mes.

Poden cobrar-te els bancs una comissió per fer servir Bizum?

Bizum finalitzava l'exercici el 2021 amb 20 milions d'usuaris i 500 milions d'operacions anuals. Ángel Nigorra, director general de Bizum, és sabedor que l'èxit de la iniciativa és en els usuaris.

Muntatge d'un mòbil amb el logotip de Bizum
Bizum finalitzava l'exercici el 2021 amb 20 milions d'usuaris. | Catalunya Diari
 

«Ells han recomanat el seu ús a amics i familiars i gràcies a ells avui al voltant de vuit de cada deu clients de banca digital ja utilitzen Bizum, tenint l'avantatge de poder pagar només amb el mòbil», especificava el responsable fa uns mesos.

Qüestionat per la possibilitat que Bizum cobrarà pels seus serveis, Nigorra exposava que la plataforma no cobra als clients finals.

Cobra als bancs que usen la plataforma, sent ells mateixos els que considerin si imposar la comissió al client. Cosa que per ara no estan duent a terme. «Cada banc fixa les condicions comercials que vol en lliure competència, inclòs el preu», ha finalitzat el director general.

 

Noves comissions de CaixaBank des del 30 d'abril

D'altra banda, els clients de CaixaBank es veuran obligats a pagar comissions noves a partir d'avui mateix. Aquestes poden arribar fins a 240 euros per any. Parlem de comissions per als clients menys vinculats o que no compleixin els requisits requerits pel banc.

Oficina de Caixabank
CaixaBank té una notícia per donar als seus clients, i no els agradarà. | GTRES
 

CaixaBank cobrarà 60 euros trimestrals als clients que no hagin domiciliat una nòmina o pensió o tinguin més de 20.000 euros en productes d'inversió. El cas és que si es compleix aquest requisit, pagaran 15 euros cada tres mesos.

Si ets client de CaixaBank, pots oblidar-te de les comissions de manteniment del compte i de la targeta de crèdit si fas el següent. Hauràs de domiciliar també 3 rebuts o fer 3 compres amb targeta al trimestre, i així la quota seria inexistent.