Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de treballadors esclaten contra el simulador de la Seguretat Social

El límit d'edat per demanar la pensió per incapacitat permanent al maig

La Seguretat Social estableix una edat límit per concedir aquest tipus de prestació a les persones afectades

La incapacitat permanent s'atorga quan un empleat no pot exercir una activitat per una malaltia o lesió que en redueix o anul·la la capacitat laboral. Per això, des de la Seguretat Social ofereixen una pensió que compensa aquesta pèrdua d'ingressos.

El dret econòmic pot ser tant definit com indefinit segons les cotitzacions del contribuent. També segons si compleix els requisits establerts, que dependran del grau d'incapacitat que tingueu. A més, hi ha una data límit per rebre la pensió.

La pensió per incapacitat permanent no és indefinida

Cal destacar que aquesta pensió per incapacitat permanent no és indefinida, per la qual cosa es pot suspendre i extingir per part de la Seguretat Social. La suspensió, en primer lloc, vol dir que es deixarà de cobrar temporalment.

Les causes que poden produir la suspensió són les següents:

  • Que el beneficiari actuï de forma fraudulenta per aconseguir la pensió.
  • Que rebutgi o abandoni sense una causa justificada el tractament mèdic o els processos de rehabilitació durant la incapacitat.

Tot i això, l'extinció significa que el beneficiari perd el dret a percebre-la. Les causes que poden produir-la són les següents:

  • Revisió del treballador amb un resultat favorable de guariment.
  • Defunció.
  • Si es reconeix el dret a la pensió de jubilació.

Aquesta és l'edat màxima per sol·licitar la pensió per incapacitat permanent

En aquest sentit, cal recordar que, com indiquen des de la Seguretat Social, aquest tipus de pensió per incapacitat permanent es pot sol·licitar fins que el possible beneficiari arribi a l'edat de jubilació.

Aquesta edat és de 65 anys per als qui han cotitzat un mínim de 37 anys i 9 mesos. Això no obstant, per als treballadors que no arribin a aquest límit de cotització establert, l'edat límit se situa en els 66 anys i 4 mesos.

En començar a obtenir la pensió de jubilació, no es pot compaginar amb la pensió per incapacitat. La raó és que aquesta última és una ajuda considerada com una prestació social per als que no poden treballar per malaltia o lesió i per això no puguin rebre ingressos. Amb la pensió de jubilació això queda solucionat.