Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una oficina de l'Agència Tributària, amb diversos bitllets a la part inferior dreta i al cercle un mòbil amb el logo de Bizum

El límit que marca Hisenda: si envies més diners per Bizum, podries tenir problemes

Els usuaris d'aquesta eina no poden superar unes quantitats, i el fisc segueix de prop aquests moviments

Bizum s'ha convertit en una eina molt útil per pagar amics i familiars. És habitual que, en un dinar a un restaurant, una persona pagui el compte i la resta de comensals abonin el seu import a través d'aquest mecanisme. Cada cop més gent paga amb targeta de crèdit o amb el mòbil, i enviar els diners en uns pocs segons és molt senzill.

L'ús de Bizum és realment fàcil, i això ha provocat un creixement pel que fa a la popularitat. Ara, ja és possible pagar a botigues i negocis amb aquest mètode. Funciona de manera ràpida i ja està substituint altres formes de pagament més tradicionals.

Segons una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), el 63% dels enquestats a Espanya prefereixen Bizum per sobre de PayPal, Apple Pay i Google Pay. Tot i això, l'augment de l'ús d'aquesta eina ha portat els bancs a posar límits de diners. Cada persona té Bizum a la seva entitat corresponent i, si no és així, pot sol·licitar la seva activació.

Quin és el límit de diners a Bizum?

Com dèiem, hi ha una quantitat màxima de diners que es poden enviar o rebre. Abans el límit era de 500 euros, però ara ja es poden enviar fins a 1.000 euros en un únic moviment. Si es vol pagar una xifra superior, caldrà utilitzar altres eines, com ara una transferència.

A més, Bizum també ha elevat el límit de diners que es poden enviar cada mes. La quantitat màxima són 5.000 euros, la mínima són 50 cèntims i al dia no podeu enviar i rebre més 2.000 euros.

Així mateix, no pots rebre més de 60 operacions diàries, ni tampoc durant tot el mes. És a dir, si el dia 2 d'un mes ja has rebut 60 ingressos per Bizum, hauràs d'esperar el mes següent per tornar a percebre diners.

A partir de quina quantitat cal declarar aquests pagaments a Hisenda?

Aquests límits també afecten el fisc. I és que els pagaments que superin els 10.000 hauran de declarar-se i estar a la teva Renda. En cas de no fer-ho, els contribuents poden tenir sancions econòmiques.

Bizum ja s'ha convertit en una eina amb fort pes al mercat. El seu ús va en augment i als joves, que solen optar per les opcions més còmodes, els agrada pagar així. Els temps canvien i molts negocis ja s'estan adaptant a les noves necessitats de la societat.