Diverses persones fent un viatge amb metro amb les mascaretes posades.

La línia de metro a Barcelona que estarà tallada tot juliol i agost per obres

Les obres afectaran unes 35.000 persones

Els usuaris del metro de Barcelona fa molt de temps que demanen una renovació dels serveis i aquest estiu aquesta petició es complirà. Una línia de metro romandrà tancada durant tot el mes de juliol i agost. 

Es tracta de la línia 5. No és el primer cop que es para la circulació en aquesta línia, ja que durant la Setmana Santa va estar deu dies tallada entre les parades de Virrei Amat i Diagonal. Aquest cop, però, les obres afectaran a més estacions. 

Imatge del metro de Barcelona
Faran obres a la línia 5 | ACN

Durant el mes de juliol aquest tall de la línia a causa de la renovació de les vies afectarà a totes les parades entre la Sagrera i Horta. Durant l'agost això es mantindrà, però el Carmel s'inclourà en la llista de parades afectades. Per evitar que els usuaris resultin afectats, durant aquests dos mesos hi haurà disponible un servei de bus alternatiu. 

S'han destinat 15 milions d'euros a les reformes del metro

Aquesta és la xifra aproximada de diners que s'han destinat a aquestes obres. Són 12.000 metros lineals de via els que es renovaran en aquesta ocasió. 

A més, segons les dades dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), seran unes 35.000 les persones totals afectades per l'atur d'aquest servei. Durant el juliol es calcula que són entre 19.000 i 23.000 els usuaris habituals d'aquesta línia de metro. Durant l'agost aquesta xifra es redueix una mica i es preveu que siguin entre 10.000 i 12.000 persones les afectades.

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

Els TMB ha preparat una alternativa pels usuaris durant aquests dos mesos. Es tracta d'un servei de bus, el problema, tal com exposa El periódico és que aquesta ruta triga un total de 32 minuts, és a dir, el doble de temps que al metro.

Sense cap mena de dubte, aquesta proposta agradarà a molts, ja que fa temps que es demana una millora en les condicions del transport públic de Barcelona. No obstant això, també hi haurà molts usuaris descontents amb aquest tall de la línia 5.