Lisa, la coneguda presentadora morta als 44: la seva família assenyala a la vacuna

La comunicadora ha perdut la vida pocs dies després de rebre el sèrum d'AstraZeneca

Lisa Shaw, la coneguda presentadora de la 'BBC Radio Newcastle', va morir als 44 anys divendres passat, 21 de maig, després d'haver estat lluitant contra una breu malaltia que no ha estat revelada. Aquesta és la informació oficial que han compartit, però altres fonts que citen a la família han assegurat que la veritable causa de la defunció ha estat la vacuna contra el coronavirus.

Lisa va caure malalta uns dies després de rebre la vacuna

Segons la informació que ha publicat el diari britànic 'Daily Mail', al certificat de defunció de la periodista s'ha inclòs la vacuna d'AstraZeneca com un dels possibles factors, però el document no determina el motiu exacte de la seva mort. Lisa va morir a la Royal Victoria Infirmary, a Newcastle, Regne Unit, on havia estat ingressada a l'UCI per coàguls de sang i hemorràgies uns dies abans.

«Va morir tràgicament envoltada de la seva família el divendres a la tarda», han explicat els seus cercles pròxims als mitjans locals completament afligits.

La defunció de la periodista es va produir tan sols uns dies després que la dona rebés la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus, i encara que de moment han assenyalat que és la malaltia contra la qual estava lluitant la causa de la defunció, no s'ha descartat que el vaccí hagi estat un dels factors determinants.

Raó per la qual han obert una investigació sobre la defunció de Lisa per comprovar si efectivament hi va haver una «complicació» després de la inoculació i, per tant, si aquesta ha tingut alguna cosa a veure amb aquest tràgic succés. «La nostra revisió detallada i rigorosa dels informes de coàguls de sang que ocorren juntament amb la trombocitopènia està en curs», han assegurat.

La família de la víctima ha explicat que la periodista no tenia cap patologia prèvia, almenys no que ells coneguessin, motiu pel qual no han dubtat a assenyalar que la seva mort està relacionada amb la vacuna d'AstraZeneca, ja que la comunicadora va «caure greument malalta uns dies després» de rebre la injecció.

Gran commoció

La defunció de presentadora ha estat un cop molt dur per a tots els seus afins, tal com ells mateixos han destacat en un comunicat. «Estem devastats i hi ha un forat en forma de Lisa en les nostres vides que mai podrà omplir-se. L'estimarem i la trobarem a faltar sempre».

Els seus companys de treball també han quedat molt commocionats per aquesta trista notícia. «Tots a l'emissora estan devastats i pensant en la bonica família de Lisa. Era una persona de confiança, una presentadora brillant, una amiga meravellosa i una esposa i mare afectuosa», ha explicat Rik Martin, l'editor executiu de la BBC. «Li encantava estar a la ràdio i el nostre públic l'estimava. Hem perdut a algú especial que va significar molt».

Efecte secundari de la vacuna

El passat mes d'abril l'Agència Europea de Medicaments va determinar en la seva avaluació sobre la vacuna desenvolupada per la Universitat d'Oxford que hi havia «una possible relació» amb els casos rars de coàguls sanguinis i que això s'havia d'incloure en la llista de possibles efectes secundaris del vaccí d'AstraZeneca.

Malgrat això, van assenyalar que era «molt estrany» que es produís i que, per tant, el balanç entre riscos i beneficis d'aquesta injecció seguia sent «positiu».

«Una explicació plausible per a la combinació de coàguls de sang i plaquetes baixes és una resposta immune, que condueix a una condició similar a la que es veu de vegades en pacients tractats amb heparina», va relatar llavors l'Agència Europea del Medicament.

Després que els informes mèdics revelessin la formació de coàguls de sang extremadament rars amb plaquetes baixes que en alguns casos fins i tot poden provocar la mort, Regne Unit va posar a disposició dels menors de 40 anys dues vacunes alternativa a la d'AstraZeneca: Pfizer i Moderna.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari