Imatge d'arxiu de Lizzy Evans amb el seu marit Joshua

Un greu error dels metges acaba amb la vida d'una jove de 27 anys, mare de quatre fills

Van confondre un càncer d'úter amb una menopausa precoç i quan se'n van adonar ja era massa tard

Lizzy Evans, mare de quatre fills, va morir el passat 31 de març amb només 27 anys després que els metges confonguessin el càncer que patia amb una menopausa precoç, segons ells provocada per un tractament previ contra el càncer, segons ha informat el diari 'The Mirror'. La seva mort ha provocat indignació i consternació en la societat, i els seus familiars i amics no aconsegueixen entendre com es va poder cometre un error tan flagrant.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Evans, nascuda a la ciutat gal·lesa de Bagillt, havia patit prèviament un càncer d'úter del qual s'havia recuperat, però mentre estava embarassada del seu quart bebè va patir dolors que els metges van diagnosticar com a menopausa precoç, possiblement provocada pel tractament rebut. Durant l'embaràs, però, les molèsties van anar a més i els metges van descobrir que el càncer s'havia reproduït. Així, van avançar vuit setmanes el part del seu quart bebè per iniciar el tractament contra la malaltia.

El diagnòstic erroni, però, va impedir tractar-la a temps, ja que quan van iniciar el tractament ja era massa tard i la malaltia havia fet metàstasi als pulmons, a l'espina dorsal i al cervell. Fins al darrer moment, però, Lizzy Evans va mantenir l'esperança de realitzar un tractament clínic a Manchester, però la falta de recursos econòmics no ho va permetre. 

Deixa quatre fills i el seu marit

La jove gal·lesa va morir el passat 31 de març a casa seva, envoltada dels seus éssers estimats, deixant orfes quatre fills de 9,8, 2 i 1 any. Però abans de morir, Lizzy Evans va casar amb el seu xicot, Joshua. Així mateix, va demanar a la seva família que creés una fundació per fer difusió de la malaltia i recollir fons per investigar aquest tipus de càncer.

La seva mare explicava al citat mitjà que «era una lluitadora tan gran que va tenir esperança fins a l'últim moment», alhora que assegura que «era una persona molt agradable, sempre amb un somriure per als altres, divertida, entregada als seus fills i a la seva família». «La trobarem molt a faltar. La vida és molt injusta, només tenia 27 anys i tota una vida per davant», lamentava la mare de Lizzy.

Després de morir, entre les seves pertinences, la seva mare va trobar les darreres paraules de la seva filla en una nota: «Mare, tu ets l'única que ho entendrà, sempre disposada a tendir-me la mà. El teu amor és el meu salvavides en totes les tempestes. Tu m'has protegit des que vaig néixer. Ets el meu model a seguir, el meu suport i la meva reina. Sé que sempre tinc la teva espatlla per a plorar. T'estimo mamà, per tot el que fas, gràcies per ser tu».