Imatges: Un llamp provoca un incendi i destrosses en un edifici municipal de l’interior de Girona

Les tempestes d’aquest dilluns a la tarda són localment violentes i van acompanyades de fenòmens severs

Les tempestes que cauen aquesta tarda de dilluns, 1 de juny, a diversos punts de Catalunya estan deixant autèntics aiguats i fenòmens molt severs de forma local, especialment a les comarques de Girona i del nord de Barcelona. Més enllà de l’espectacularitat d’alguns xàfecs i de la seva violència, destaca una incidència a causa d’un llamp al municipi de les Preses, a la Garrotxa.

En concret, el llamp ha caigut al recinte de la piscina municipal  d’aquesta localitat gironina i ha causat un incendi i diverses destrosses a la part dels vestidors i del teulat, segons ha informat el mateix ajuntament de la població. L’incident, que no ha causat danys personals, ha tingut lloc poc abans de les cinc de la tarda i fins a quatre dotacions dels Bombers han hagut de participar en les tasques d’extinció de les flames. 

Aiguats torrencials

Les tempestes han estat especialment fortes en comarques com la Garrotxa, el Gironès, el Berguedà o Osona, amb intensitat torrencials, calamarsa i fortes ventades. Destaquen els més de 60 l/m² a la Quar, al Berguedà, així com els 40 l/m² d’Olot, a la Garrotxa. A Girona han caigut quasi 20 l/m², a Gurb, a Osona, 16 l/m² i a Cardona, al Bages, 14 l/m².

No consten incidències importants més enllà d’aquest llamp, però molts carrers s’han convertit en rius amb inundacions puntuals, calamarsades intenses, les ventades que han trencat algunes branques d’arbres i els llamps i trons han estat especialment abundants.

Previsió per a les properes hores

De cara a les properes hores, encara poden caure ruixats i tempestes localment forts al Pirineu, Prepirineu, nord de Barcelona i Girona, tot i que aniran perdent intensitat a mesura que s’apropi la nit. Alguns xàfecs poden arribar més desgastats a la Costa Brava i costa barcelonina. La nit i demà al matí seran de temps tranquil, però dimarts a la tarda tornen les tamborinades primaverals.