El jutge Pablo Llarena estaria impartint classes a la Universitat Oberta de Catalunya sense disposar del permís del Consell General del Poder Judicial, el qual resulta imprescindible per fer docència. Segons apunta el mitjà ‘InfoLibre’, el magistrat portaria vuit cursos realitzant aquesta activitat sense comptar amb l’autorització de la cúpula judicial.
Llarena diu que no supera el límit d’hores
Tal com fa patent la documentació aportada per aquest mitjà, Llarena imparteix l’assignatura de Procés Penal al Màster d’Advocacia. També existeixen múltiples testimonis que confirmen aquestes informacions, entre ells el mateix Llarena, tot i que ho justifica emparant-se en el fet que no supera les 75 hores per curs, que és el límit d’horari establert i determina si la persona en qüestió ha de demanar permís -o no- per donar classe.
Però des de la UOC contradiuen aquesta informació, ja que els professors col·laboradors acostumen a dedicar un mínim de 10 hores per crèdit i, tenint en compte que l’assignatura impartida per Llarena està formada per sis crèdits, el total d’hores per semestre són 60. I això vol dir que un curs sencer requereix que el professor hi dediqui unes 120 hores.
Els càlculs fan patent que Llarena menteix
D’aquesta manera, el còmput final deixa clar que el jutge, que sempre està a l’ull de l’huracà, estaria dedicant 45 hores més de les que al·lega fer en realitat. Amb tot, Llarena segueix defensant que, com a màxim, dedica 37 hores i mitja per semestre, que suposaria les 75 hores que marquen el límit, però a la que s’aprofundeix una mica més en les dades, queda clar que és totalment impossible.
I és que, segons la versió de Llarena, destinant poc més de mitja hora per cada alumne, és capaç de corregir més d’una trentena de fulls, escriure els comentaris corresponents, revisar l’examen final i atendre a tots els dubtes sorgits entre els seus alumnes. Així que, per moltes voltes que es doni al tema, els resultats no quadren per cap lloc.