Els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí atenent els mitjans a Sàsser

Llarena demana a les autoritats italianes la detenció de Comín i Ponsatí

Els dos eurodiputats estan a Sardenya donant suport a l'expresident Puigdemont, que declara davant la Cort d'Apel·lació de Sàsser

El jutge Llarena segueix maniobrant a Europa per aconseguir l'extradició dels polítics independentistes. Ara, el magistrat del Tribunal Suprem que instrueix la causa del procés sobiranista, Pablo Llarena, ha comunicat aquest dilluns al matí al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, a Sardenya, que segueixen vigents les ordres de detenció i entrega contra els eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín. 

Ambdós estan a Sardenya per donar suport a Carles Puigdemont en la seva compareixença davant la justícia italiana, que ha tingut lloc aquest dilluns. En el seu escrit, Llarena ha explicat que ha tingut coneixement pels mitjans de comunicació de la presència de Comín i Ponsatí a Sàsser, tot i que ha reconegut que no ha pogut confirmar oficialment la seva presència a Sardenya.

Davant tot això, ha demanat a les autoritats italianes la detenció immediata dels dos eurodiputats, tot recordant que les euroordres contra ells es mantenen vigents.

Comín assegura que «l'estat italià no comparteix el criteri del jutge Llarena»

A les portes del Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, Toni Comín ha comparegut davant els mitjans de comunicació, assegurant que la seva presència en llibertat a Sardenya «és una prova» que Itàlia no es vol deixar «arrossegar» pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. En aquest sentit, Comín ha afirmat que «l'estat italià no comparteix el criteri del jutge Llarena».

Cal recordar que Comín i Clara Ponsatí van arribar aquest diumenge a l'Alguer i que no van ser detinguts. L'eurodiputada de Junts ha manifestat que «no som una peça de caça com és el president Puigdemont», alhora que ha explicat que ells han tingut «més tranquil·litat» per viatjar aquests últims mesos que l'expresident de la Generalitat.

Durant la seva compareixença, Comín i Ponsatí no han aclarit si van avisar les autoritats italianes que viatjarien a Sardenya, tot i que han assegurat que aquestes van avisar Espanya per «aclarir» la seva «situació legal a Itàlia».