Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El magistrat del Suprem Pablo Llarena, mentre participa com a ponent als cursos d'estiu de la Complutense

Segueix «actiu»: Llarena envia l'euroordre de Puigemont al jutge de Sàsser

El jutge del Suprem sosté que les prejudicials «no modifiquen» la situació del procediment

La declaració de Carles Puigdemont al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser es farà esperar fins demà. Una acció definitiva després de confirmar-ho la presidenta del Parlament a TV3. Des de la detenció de l'expresident de la Generalitat, han estat moltes les hipòtesis que s'han fet de la seva declaració.

Llarena reclama Puigdemont

Enmig d'aquest enrenou, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Llarena ha sortit a la palestra. Ha enviat al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser una còpia de l'Ordre Europea de Detenció i Entrega contra Puigdemont. Aquesta es va emetre el 19 d'octubre del 2019. 

A més, també ha fet arribar un document on destaca que el procediment judicial que es deriva d'aquesta euroordre «està actiu i pendent de la captura dels processats en situació de rebel·lia».

En una resolució que ha fet pública aquest divendres, el jutge també remet a Itàlia una còpia de la qüestió prejudicial que va plantejar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). Aquesta, al seu entendre, «no modifica la situació en què es troba actualment el procediment».

La defensa de Carles Puigdemont recorda que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) va emetre una resolució. En aquesta es donava per fet que l'euroordre contra Puigdemont no estava activa i no es podria reactivar fins que el TJUE resolgués les qüestions prejudicials que li havia formulat el jutge del Suprem.

Ara, Llarena busca desactivar els arguments que els advocats de l'expresident tenen per no ser extradit a Espanya. El magistrat, a més, assegura davant el Tribunal d'Apel·lació italià que això no és així. 

El fet que ell plantegés les qüestions prejudicials, no fa que les euroordres perdin efectivitat «sense perjudici que calgui acomodar quan calgui a la interpretació que faci el TJUE».

Llarena, a la seva resolució, també apunta que no pot atendre fins dilluns una de les peticions que li ha fet la justícia italiana. Explica que la traducció a l'italià de l'euroordre que li ha estat sol·licitada «podrà ser remesa el pròxim 27 de setembre, un cop la rebi aquest tribunal».

Igualment, segons el jutge, el Suprem remetrà la traducció a l'italià de la qüestió prejudicial i enviarà a Sàsser «tota la documentació que calgui».