Lleida no avança: pugen el nombre de pacients ingressats un dia més

Tornen a augmentar els pacients a l'UCI i ja en són 20, 3 més que dimarts

Pla obert de l'entrada de l'edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en el moment de l'arribada d'una ambulància. Imatge del 17 de juliol de 2020
Tornen a pujar les persones hospitalitzades a Lleida | ACN

El nombre de persones hospitalitzades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha pujat a 169 aquest dimecres, 5 més que dimarts, segons el Departament de Salut. D'aquestes, n'hi ha un total de 20 que es troben ingressades a les UCI dels centres hospitalaris, 3 més respecte a dimarts també.

Lleida, una de les zones catalanes més afectades pel coronavirus

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova és el centre que registra més pacients amb un total de 84, dels quals 10 es troben a l'UCI i 74 planta. En aquest hospital, des de l'1 de juliol s'ha donat d'alta a 120 pacients amb coronavirus. D'altra banda, als centres habilitats per aïllament de persones amb positiu o que han estat en contacte amb casos de covid-19, hi ha 69 persones.

A l'Hospital Universitari Santa Maria hi ha 10 persones amb covid-19, de les quals 5 es troben a l'UCI i 5 a planta. Des de l'1 de juliol, en aquest centre hospitalari s'ha donat l'alta a 2 persones amb coronavirus. A l'Hotel Salut Nastasi hi ha 17 persones ingressades amb el virus i a altres centres hospitalaris de la Regió Sanitària hi ha 58 persones, de les quals 5 a l'UCI i 53 a planta.

A Lleida «s'hi va arribar tard»

D'altra banda als centres habilitats per l'aïllament de persones temporeres o sense sostre que han donat positiu o han estat en contacte amb algú que té el virus hi ha 69 persones. D'aquestes, 23 es troben a l'Hotel Rambla (4 amb covid positiu i 19 contactes) i 46 estan a la casa de colònies La Manreana de Juneda (totes amb covid positiu).

Fa tan sols uns dies, el Departament de Salut reconeixia que «a Lleida s'hi va arribar tard» i el nombre de positius començava a preocupar veritablement. Són molts els ciutadans de la Regió Sanitària de Lleida que denuncien que el Govern tingui molta més preocupació per la zona de Barcelona que la dels lleidatans. Tot i això, van assumir que era indiferent el tracte que es donessin a les dues províncies, ja que «el mal al Segrià ja està fet».


Comentaris

envia el comentari