ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

El Govern reconeix que «va arribar tard» a Lleida pels rebrots

Creix la preocupació per l'augment de la mitjana d'edat dels infectats

Una dona demana als polítics que donin la cara, en un cartell que ha portat a la concentració a Lleida en contra de l'enduriment del confinament a Lleida i set municipis més del Segrià
Les principals organitzacions empresarials de Lleida demanen ajudes de 8 milions d'euros per cada setmana de confinament | ACN

La ciutat de Lleida es troba en una situació molt delicada. Els casos de coronavirus augmenten dia rere dia, tot i el confinament decretat fa uns dies, el qual ha comportat el tancament també de bars i restaurants o petits comerços, altra vegada durament afectats. Ara sembla que les institucions comencen a acceptar part de la culpa d'aquesta malaurada situació que s'està tornant a viure al Segrià. 

Salut ha reconegut que a Lleida «s'hi va arribar tard». Així ho va assegurar Jacobo Mendioroz, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya. Un reconeixement que molts ciutadans estaven esperant, i que arriba enmig d'una corba de contagis que, igual que al març, no para de créixer i preocupa a molts. 

El mal sanitari, anímic i econòmic al Segrià ja està fet

Tot i això, poc els importa als veïns de Lleida «que les coses s'estiguin fent millor presumptament a la província de Barcelona que a la de Lleida», ja que el mal sanitari, anímic i econòmic al Segrià ja està fet, en declaracions a 'La Vanguardia'. 

Davant el nou confinament, les principals organitzacions empresarials de Lleida van exigir ahir, dijous, al Govern que s'apliqués un altre mètode de confinament a la comarca, per poder afectar el mínim possible a l'economia lleidatana. 

Per exemple, una de les noves mesures que demanen és que s'aïlli només els punts dels brots detectats. A més, demanen més ajudes al Govern, ja que preveuen el tancament del 40% dels petits comerços de la comarca en cas que no tinguin suport econòmic per passar aquesta crisi. Des de Lleida calculen la necessitat d'ingressar 8 milions d'euros per cada setmana de confinament, una xifra molt superior a la que es va prometre des de la Generalitat: 6,5 milions d'euros per a comerços i ajuntaments. 

Més contagis, però descens de persones hospitalitzades

Les xifres a Lleida empitjoren. Segons publicava ahir el Departament de Salut, en les últimes 24 hores s'han comptat 198 nous contagis de coronavirus a la comarca. La notícia positiva és que els hospitalitzats han baixat de 129 a 120 persones, de les quals 15 estan a l'UCI

D'altra banda, el que també preocupa és que l'edat mitjana dels infectats torna a augmentar. Fins al moment, rondava els 60 anys, i el 46% d'aquests eren malalts més joves de 50 anys. Gràcies a això, la recuperació podia ser més ràpida. Tot i això, ara que torna a envellir la mitjana d'edat dels infectats, pot suposar un aspecte preocupant, ja que podria portar a una saturació del sistema sanitari altra vegada. 


Comentaris

envia el comentari