Una dona demana als polítics que donin la cara, en un cartell que ha portat a la concentració a Lleida en contra de l'enduriment del confinament a Lleida i set municipis més del Segrià

El Govern reconeix que «va arribar tard» a Lleida pels rebrots

Creix la preocupació per l'augment de la mitjana d'edat dels infectats

La ciutat de Lleida es troba en una situació molt delicada. Els casos de coronavirus augmenten dia rere dia, tot i el confinament decretat fa uns dies, el qual ha comportat el tancament també de bars i restaurants o petits comerços, altra vegada durament afectats. Ara sembla que les institucions comencen a acceptar part de la culpa d'aquesta malaurada situació que s'està tornant a viure al Segrià. 

Salut ha reconegut que a Lleida «s'hi va arribar tard». Així ho va assegurar Jacobo Mendioroz, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya. Un reconeixement que molts ciutadans estaven esperant, i que arriba enmig d'una corba de contagis que, igual que al març, no para de créixer i preocupa a molts. 

El mal sanitari, anímic i econòmic al Segrià ja està fet

Tot i això, poc els importa als veïns de Lleida «que les coses s'estiguin fent millor presumptament a la província de Barcelona que a la de Lleida», ja que el mal sanitari, anímic i econòmic al Segrià  ja està fet, en declaracions a 'La Vanguardia'. 

Davant el nou confinament, les principals organitzacions empresarials  de Lleida van exigir ahir, dijous, al Govern que s'apliqués un altre mètode de confinament a la comarca, per poder afectar el mínim possible a l'economia lleidatana. 

Per exemple, una de les noves mesures que demanen és que s'aïlli només els punts dels brots detectats. A més, demanen més ajudes  al Govern, ja que preveuen el tancament del 40% dels petits comerços de la comarca en cas que no tinguin suport econòmic per passar aquesta crisi. Des de Lleida calculen la necessitat d'ingressar  8 milions d'euros per cada setmana de confinament, una xifra molt superior a la que es va prometre des de la Generalitat: 6,5 milions d'euros per a comerços i ajuntaments. 

Més contagis, però descens de persones hospitalitzades

Les xifres a Lleida empitjoren. Segons publicava ahir el Departament de Salut, en les últimes 24 hores s'han comptat 198 nous contagis de coronavirus a la comarca. La notícia positiva és que els hospitalitzats han baixat de 129 a 120 persones, de les quals 15 estan a l'UCI

D'altra banda, el que també preocupa és que l'edat mitjana dels infectats torna a augmentar. Fins al moment, rondava els 60 anys, i el 46% d'aquests eren malalts més joves de 50 anys. Gràcies a això, la recuperació podia ser més ràpida. Tot i això, ara que torna a envellir la mitjana d'edat  dels infectats, pot suposar un aspecte preocupant, ja que podria portar a una saturació del sistema sanitari altra vegada.