Lleida es converteix en un laberint de dreceres per fugar-se de l'aïllament

La comarca del Segrià té prop de 1.400 quilòmetres quadrats de territori

Pla mitjà on es pot veure un control dels mossos pel confinament del Segrià a l'accés a l'A-2 a Soses, el 4 de juliol de 2020
La comarca del Segrià té prop de 1.400 quilòmetres quadrats de territori | ACN

La possibilitat d'un confinament domiciliari al Segrià està sobre la taula. Els rumors diuen que es podria aplicar a partir de la finalització de la selectivitat i molta gent està intentant abandonar la comarca per por a perdre les vacances o per no tornar a passar per un període de temps tancat a casa. Això ha fet que molts veïns i veïnes utilitzin molts dels camins rurals que comuniquen la comarca amb altres territoris veïns com la Noguera, les Garrigues, el Pla d'urgell i amb Aragó.

L'objectiu: burlar els controls del confinament perimetral establert pels Mossos d'Esquadra. Concretament, hi ha 25 punts de controls diferents en els principals accessos de la comarca del Segrià i prop de 200 agents. Malgrat això, en una comarca tan àmplia, amb 1.390 quilòmetres quadrats de territori, hi ha moltes carreteres secundàries i camins rurals que permeten burlar el confinament.

«Tothom qui té casa a la montanya o a la platja ja ha fugit o està intentant fer-ho. Ahir van marxar tres dels meus veïns i avui m'escaparé jo juntament amb la meva filla», explica la professora Pilar Lacambra a El Confidencial. Segons apunta el citat mitjà, la dona va aconseguir esquivar un control policial dues hores després de l'entrevista utilitzant un camí situat a l'oest de la comarca.

 

Llargues cues de trànsit a causa dels controls

Els veïns de la zona també indiquen que aquests camins serveixen per evitar les llargues cues que es generan a causa dels controls dels Mossos d'Esquadra, i no només per fugir de la comarca. «Sabem que la policia no té suficients efectius per ocupar-se dels accessos secundaris. El govern juga amb la bona disposició dels veïns», afegeix.

«Hi ha molta gent que va acabar fins als nassos d'estar a casa durant la quarantena i que no té la menor intenció de tornar a quedar-se atrapada mentre a l'altre costat del Segrià es circula sense restriccions. Totes les entrades a Lleida tenen camins rurals alternatius que estan sent utilitzats per fugir», conclou Lacambra, qui assegura que els seus veïns li deien que se sentien «com fugitius».


Comentaris
Jep Cabestany
Així ens va, quina poc sentit comú que te la gent

envia el comentari