Crit desesperat dels metges a Lleida: «És un drama humanitari»

Pugen a 84 les persones ingressades per Covid-19 als hospitals de Lleida

Hospital de campanya a les afores de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el 6 de juliol del 2020
Mur assegura que la corba de casos a Lleida és com la del març | CatalunyaDiari

El president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur, ha assegurat que la corba de casos de coronavirus a Lleida és actualment «com la del març». En declaracions a RAC1, Mur ha explicat que, en canvi, no hi ha tants casos greus perquè la mitjana d'edat dels infectats «és 15 anys inferior a la de fa tres mesos» i el 80% són asimptomàtics. Ha afegit que la transmissió es concentra en aquesta gent jove i en l'entorn de la indústria càrnia i la de la fruita.

Mur ha apuntat que a Lleida es viu un «drama humanitari» i ha criticat que havien alertat a les administracions que això podria passar tenint en compte la situació dels temporers però «es va mirar cap a una altra banda».

Lleida viu un «drama humanitari»

Mur ha assegurat que es va parlar amb el Departament de Salut ja des del maig i ha lamentat que llavors no es va posar en marxa una coordinació ni dins de l'administració catalana ni entre diferents nivells de l'administració per abordar aquesta problemàtica.

El metge ha assegurat que «no es tractava de posar barreres» sinó de fer «un major esforç i coordinació per atendre a les persones en l'origen». Ha afegit que sí que hi ha casos en que consistoris, empreses i patronals estan fent «un esforç com mai» per allotjar aquestes persones en habitatges dignes. I és que Mur ha apuntat que malgrat s'intenti controlar que es compleixen les mesures en el lloc de treball, és difícil controlar què fan fora. En aquest sentit, ha assegurat que han faltat també mediadors per explicar la situació. «Tenen més gana i necessitat que por», ha manifestat.

Mur ha apuntat que la solució passa per un treball coordinat entre totes les administracions i agents socials. «S'ha de fer un pacte social, intentar abordar situacions tan complexes de drama social, que són l'arrel del problema», ha insistit. A més, ha afirmat que falten metges i ha lamentat que alguns estan fent tasques administratives «que podrien fer altres professionals».

Pugen a 84 els ingressos per covid-19 als hospitals de Lleida 

La xifra de persones ingressades amb covid-19 als hospitals de la Regió Sanitària de Lleida ha tornat a pujar en les darreres hores i ara se situa en 84, dos més que el dia anterior, segons ha informat el Departament de Salut. El nombre de pacients ingressats que es troben a les UCI s'ha mantingut en 11, dels quals 6 són a la de l'Hospital Arnau de Vilanova i 5 a la de l'Hospital Santa Maria.

L'Arnau és el centre que incrementa el volum d'ingressos i passa a tenir 46 persones amb el virus que es troben a planta. A altres centres hospitalaris de la regió hi ha 27 persones amb coronavirus. D'altra banda, des de l'1 de juliol, les altes acumulades a l'Arnau són 38, mentre que al Santa Maria n'hi ha 1.


Comentaris

envia el comentari