Rosell, contra l'Estat: posa preu milionari als seus dos anys a presó

L'expresident del Barça ha interposat una demanda de responsabilitat patrimonial

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell sortint de la Ciutat de la Justícia el 22 de novembre del 2019
Sandro Rosell demana una indemnització pels dos anys que va estar en presó preventica | Cedida

L'expresident del FC Barcelona SandroRosell ha interposat una demanda de responsabilitat patrimonial per reclamar a l'Estat més de 29milions d'euros pels dos anys en presó preventiva, segons ha avançat 'El Mundo' i ha confirmat l'ACN. Rosell va ser finalment jutjat i absolt per blanqueig de capitals.

Al març, Rosell ja va interposar una querella contra la magistrada que el va mantenir en presó preventiva, Carmen Lamela, i ja va anunciar que ultimava la demanda contra l'Estat. Una sentència del Tribunal Constitucional (TC) va obrir la porta a la indemnització de persones que havien estat empresonades i després absoltes.

Més de 29 milions d'euros d'indemnització

L'expresident del FC Barcelona reclama la xifra de 29.754.465,02 euros pel dany reputacional que ha patit, el dany psicològic i el dany efectiu. També reclama 28.062.950 euros en concepte de lucre cessant derivat de la pèrdua de negocis que va patir quan va ingressar a la presó de Soto del Real. Finalment, exigeix ser compensat pel dany vinculat a les despeses derivades de la seva permanència a presó. 

En la reclamació judicial recollida pel mitjà 'El Mundo', Sandro Rosell especifica que exigirà que aquesta xifra no sigui repercutida als contribuents sinó als funcionaris públics (jutges, policies i fiscals) que van arrestar-lo per l''Operació Rimet'.

Dos anys en presó preventiva

L'exdirigent blaugrana va romandre més de 600 dies en presó preventiva després de ser acusat del cobrament i blanqueig de comissions il·legals per la gestió dels drets audiovisuals de la Confederació Brasilenya de Futbol. Concretament se l'acusava de blanquejar 20 milions d'euros en comissions ilícites vinculades amb els drets audiovisuals de 24 partits de Brasil.

D'altra banda, l'advocat Joan Besolí, soci de Sandro ha imposat una altra demanda de responsabilitat patrimonial contra l'Estat on reclama 2.152.924 euros, ja que també va ser detingut, empresonat i absolt. Segons avança el mitjà citat, també al·lega dany reputacional, efectiu i psicològic, sorprèn però que aquest últim tingui una estimació d'un milió d'euros. Això es deu al fet que el seu fill va quedar en cadira de rodes quan Besolí va ingressar a la presó i no el va poder visitar fins que havien passat molts mesos. 


Comentaris

envia el comentari