ARA MATEIX

🚧 Els CDR tallen els principals accessos de Barcelona

ÚLTIMA HORA

🔴 Denuncien una agressió sexual a l'acampada de la plaça Universitat de Barcelona

Lleida podrà tenir xarxa wifi gratuïta en espais públics

L’Ajuntament de Lleida és un dels 100 municipis catalans que ha aconseguit l’ajut europeu
Imatge d'arxiu | rawpixel.com

 

La Comissió Europea ha atorgat a Lleida un dels bonus WIFI4EU que permetrà comptar amb xarxa wifi pública i gratuïta en espais públics, parcs, museus... i llocs d'interès públic. Lleida és un dels 100 municipis catalans que comptarà amb aquest bonus, valorat en 15.000 euros.

 

En total, la comissió europea destina 51 milions d'euros a aquesta convocatòria, que promou l'accés gratuït connectivitat wifi a la ciutadania. La Comissió Europea ha publicat avui la llista dels 3.400 municipis europeus que rebran el 'bonus' WiFi4EU.

 

Les ciutats han hagut de superar l'avaluació de la Innovation and Networks Executive Agency

Per aconseguir aquest reconeixement, les ciutats han hagut de superar l'avaluació de la Innovation and Networks Executive Agency (INEA), l'agència executiva de la Comissió encarregada d'implementar el programa WiFi4EU. Per mitjà d'aquest programa europeu la ciutat de Lleida podrà estendre l'accés wifi gratuït per la ciutadania en espais públics, aquest programa europeu dona cobertura legal a poder oferir aquest servei.

 

En l'actualitat, la Paeria ofereix accés wifi gratuït dins de les instal·lacions municipals i als punts de lectura dels centres cívics. El foment de les noves tecnologies forma part del compromís de l'Ajuntament de Lleida en el marc del Pacte Social per la Ciutadania de fomentar les zones d'accés lliure a Wifi en els espais públics de la ciutat.

 

També et poden interessar...

Comentaris