Imatge de diverses persones caminant pel carrer.

Una ciutat catalana bat rècords de calor: és surrealista a les portes de la Castanyada

Feia 83 anys que no es veia quelcom així

Terrasses plenes, mànigues curtes i vanos a tot drap. És la imatge que ens podríem trobar en qualsevol ciutat catalana durant els mesos de juny, juliol i agost. Quin és el problema? que ho estem veient ara, a les portes del mes de novembre. 

Una bona mostra n'és la ciutat de Lleida, que ahir dijous va batre tot un rècord. I és que la capital del Segrià va assolir ahir una temperatura màxima de 31 °C, la temperatura més alta més tardana en 83 anys de registres meteorològics.

L'estació de Lleida-Bordeta va registrar ahir una màxima de 30,8 ºC, quelcom que és tot un rècord a la capital de les Terres de Ponent. 

Segons l'AEMET i TV3, es tracta de tot un rècord a Lleida i la temperatura més alta que es recorda en aquest context precastanyada es remunta al 19 d'octubre del 2014. Aleshores els termòmetres van arribar als 30,4 graus. 

Més, i més i més 

Els ho traduïm: no es preveu una gran baixada de les temperatures durant aquest pont de Tots Sants. El cap de setmana, de fet, es preveuen novament temperatures màximes d'entre 25 i 30 graus al migdia arreu de Catalunya. 

Unes mans agafant un grapat de castanyes.
Tot i que les temperatures baixaran la nit de la Castanyada, tornarem a viure una diada de temperatures extraordinàries per estar a les portes del novembre. | Laia Solanellas

Tot sembla indicar, però, que dilluns les temperatures patiran un lleuger retrocés i podríem tenir una Castanyada un pèl més 'fresca' del que prevèiem. Les màximes aniran dels 24 als 27ºC en la majoria de comarques, i podríem veure algunes precipitacions i tempestes a les Terres de Lleida i a les Terres de l'Ebre. 

I a la nit de la Castanyada, compte, perquè es preveuen pluges en diversos punts de Catalunya. Si bé és cert que l'endemà, dimarts 1 de novembre, tornarà la temperatura mitjana de 25 graus, també ho és que el dilluns a la nit s'espera més inestabilitat en forma de xàfecs. 

La baixada definitiva de les temperatures continua sent tota una incògnita. Haurem d'esperar.