Els lleons del Zoo de Barcelona han passat la Covid-19

Els animals, que són els únics del recinte que han passat la malaltia, han tingut símptomes lleus

Una de les portes d'entrada al Zoo de Barcelona, amb el tramvia a la dreta de la imatge
Els lleons del Zoo de Barcelona són els únics animals del recinte que han passat la Covid-19. | Zoo Barcelona

Els lleons del Zoo de Barcelona van passar la Covid-19 mentre el parc va estar tancat durant la segona onada de coronavirus. Així ho ha explicat el director en funcions de l'equipament, Juli Mauri, en declaracions a 'Betevé' recollides per Europa Press, en què ha assegurat que els animals «ja estan curats». Mauri ha aclarit que els lleons han estat els únics animals del Zoo de Barcelona que han passat la malaltia i ha subratllat que «no el poden transmetre al públic perquè necessites un contacte molt estret», encara que sí que és possible un contagi entre animals i cuidadors, ha afegit.

En aquest sentit, Mauri ha explicat que van detectar que els lleons tenien la Covid-19 perquè realitzen un «seguiment constant», que inclou la realització de test d'antígens i serològics a tots els animals, i que presentaven símptomes d'un refredat, com a tos i esternuts.

En un comunicat, el Zoo ha detallat que els lleons van ser positius de coronavirus al novembre i que van presentar símptomes respiratoris lleus de vies altes, suggestiva d'infecció de coronavirus, i «coincidint amb el diagnòstic de Covid-19 en dos dels seus cuidadors».

Atenció veterinària als lleons

Segons ha explicat el Zoo de Barcelona, als lleons se'ls va proporcionar atenció veterinària pel procés clínic lleu que patien, similar al d'un procés gripal molt lleu, mitjançant tractament antiinflamatori i seguiment estret, un tractament al qual «els animals van respondre bé». Quant a l'evolució clínica de la infecció, «en cap moment es va observar en els lleons una respiració dificultosa o altres signes respiratoris, i tots els símptomes van desaparèixer passats 15 dies, excepte la tos o l'esternut».

A més, a partir de la detecció, es van realitzar tests d'antígens a totes les persones cuidadores pròximes per a extremar les mesures de prevenció, i tots els resultats van ser negatius de Covid. Davant aquesta situació, el Zoo ha afirmat que s'ha posat en contacte i ha col·laborat amb experts internacionals i en coordinació "des de l'inici i en tot moment amb el Servei de Ramaderia i Sanitat de la Generalitat".


Comentaris

envia el comentari