YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern estudia la possibilitat de permetre la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra

Sàmper explica que es van reunir la setmana passada amb ministres del Principat per abordar la qüestió

Pla general de vehicles entrant i sortint al punt fronterer entre Andorra i Catalunya
El govern d'Andorra vol que el país dels Pirineu formi part de la comarca de l'Alt Urgell per poder mantenir la mobilitat entre territoris. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat aquest dilluns que el Govern estudia la possibilitat de permetre la mobilitat entre la comarca de l'Alt Urgell i Andorra com si fossin una única demarcació. En aquest sentit, el conseller ho ha justificat per la «molta interacció social i laboral» que hi ha entre els dos territoris. Sàmper ha explicat que la consellera de Salut, Alba Vergés, i ell es van reunir la setmana passada amb els seus homòlegs andorrans per estudiar aquesta opció, però ha reconegut que la pròrroga del tram 1 «ha alentit» algunes qüestions.

Miquel Sàmper ha indicat que aquesta opció s'analitzarà en la reunió del Procicat d'aquest pròxim dijous, que hi intentarà donar una resposta «com més aviat millor». Cal recordar que des del govern andorrà fa dies que es demana aquesta integració amb la comarca de l'Alt Urgell. En aquest sentit, el cap de govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, va explicar a finals de la passa setmana que «seguirem lluitant de valent per aconseguir aquesta integració a la comarca veïna», ja que és «una qüestió de justícia i permetria temperar aquesta decisió tan negativa» que és que no pugui haver-hi mobilitat per les festes nadalenques.

Tancament perimetral de cap de setmana, fins al 20 de desembre

El Govern va imposar el tancament perimetral de Catalunya des del passat 30 d'octubre, impedint l'entrada i la sortida de la comunitat autònoma sense motiu justificat. Així mateix, també es va decretar el confinament municipal de cap de setmana. Ara com ara, amb Catalunya en el tram 1 del procés de desescalada, ambdues mesures es mantenen vigents.

Segons el pla de represa de l'activitat, en el tram 2 el confinament municipal de cap de setmana es convertirà en comarcal. Estava previst que aquest dilluns es produís aquest canvi, però l'empitjorament de les dades epidemiològiques ho ha ajornat fins d'aquí a 15 dies. L'aixecament del tancament perimetral de Catalunya no arribarà fins al tram 3, fer que no es produirà abans del mes de gener.


Comentaris

envia el comentari