Clients mirant llibres a una parada de la Copa per Sant Jordi a Girona

Els llibreters catalans, satisfets per les vendes: «Ha estat un Sant Jordi molt bo»

El Gremi de Llibreters calcula que superaran el 60% de la facturació que van fer la diada del 2019, i que s'havien fixat com a objectiu d'enguany

Satisfacció entre els llibreters catalans per aquest Sant Jordi. A falta de tancar les xifres definitives, el sector dona per fet que superaran el 60% de la facturació que van fer la diada del 2019, i que s'havien fixat com a objectiu d'enguany. La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Carme Ferrer, ha explicat que «realment, la sensació és molt bona i l'ambient de festa és molt positiu».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Des del sector han destacat el fet que molts dels ciutadans han volgut sortir expressament aquest divendres a passejar i comprar un llibre. De fet, Ferrer s'ha mostrat sorpresa de la quantitat de gent que hi ha hagut tant als espais habilitats per fer parada com a les botigues físiques durant tota la jornada. «La veritat és que estem molt contents. No hem parat», ha remarcat.

L'objectiu del sector, assolit amb escreix

El Gremi de Llibreters s'havia fixat facturar un 60% del que va fer el Sant Jordi de 2019. Tot i això, Ferrer creu que la xifra s'enfilarà més enllà, si bé encara no han pogut tancar les xifres definitives. Tot i que només són sensacions, la realitat és que les zones habilitades pels ajuntaments —moltes d'elles nous espais—, així com les mateixes llibreries han estat un formiguer de gent, que això sí, respectaven escrupolosament les mesures sanitàries.

És per això, que en molts establiments s'han format cues a l'exterior, especialment a primera hora de la tarda quan moltes famílies sortien de recollir la mainada d'escola. La presidenta del Gremi de Llibreters, Carme Ferrer, assenyala que han hagut de «posar ordre» en molts moments, donada la gran afluència de persones que s'han acostat a comprar llibres.

Ferrer es mostra especialment sorpresa després de veure la quantitat de persones que han passat per les parades i per les llibreries: «No ens pensàvem que vindria tanta gent», ha concretat. «Normalment la gent et pregunta si pot entrar i avui, en canvi, els hi hem de demanar nosaltres que s'esperin al carrer», ha explicat Ferrer, que s'ha mostrat «molt contenta» d'haver pogut recuperar l'ambient de Sant Jordi «amb totes les precaucions».

Uns quatre milions de roses venudes

La diada de Sant Jordi també ha satisfet el Gremi de Floristes, que calcula que ha venut uns quatre milions de roses durant la jornada. En aquest sentit, el seu president, Joan Guillén, calcula que se n'han despatxat més que altres anys perquè en aquesta diada no hi ha hagut «intrusisme». A parer seu, enguany ha sortit el «talent al carrer» i sosté que les roses que han sortit al carrer estaven molt «més ben preparades i muntades» que altres anys.

El sector ha atribuït les cues que s'han fet a molts establiments al llarg del dia a l'aforament limitat al 30% i defensa que «hi ha hagut molta harmonia» i que ha estat un «Sant Jordi segur». Guillén dubta que «algú s'hagi pogut quedar sense rosa» i defensa que aquesta ha estat una diada més «sostenible» i amb una flor de més «qualitat».