Jugadors del Real Madrid i del Brugges a l'estadi Jan Breydel, el 11 de desembre de 2019

Suspesa la lliga de futbol a Primera i Segona A

La decisió s'ha pres aquest dijous, 12 de març

La Lliga de Futbol queda suspesa per almenys dues jornades, tant a Primera Divisió com a Segona A. Aquest és l'acord al qual han arribat l'LFP i la Reial Federació Espanyola de Futbol, que el podrien prorrogar en funció de l'evolució de la situació. Cal recordar que a les categories de Segona B en avall, les dues properes jornades ja havien quedat suspeses.

Una decisió que ja s'esperava

La Liga ha comunicat aquest dijous la suspensió, «per a almenys durant les dues pròximes jornades», de  La Liga Santander i La Liga SmartBank, a causa del coronavirus que han provocat la quarantena al Reial Madrid i «possibles positius en altres clubs». «Davant les circumstàncies conegudes aquest matí, referides a la quarantena establerta al Reial Madrid i els possibles positius en jugadors d'altres clubs, La Liga considera que es donen ja les circumstàncies perquè se segueixi amb la següent fase del protocol d'actuació contra el COVID-19», segons ha apuntat l'organització esportiva a través d'un comunicat emès aquest dijous.

Per aquest motiu, i seguint «les mesures establertes en el Reial Decret 664/1997 de 12 de maig», l'organisme que presideix Javier Tebas  ha acordat «la suspensió, al menys, de les dues properes jornades». «Aquesta decisió serà reavaluada després de la finalització de les quarentenes decretades en els clubs afectats i d'altres possibles situacions que poguessin donar-se», ha afegit.

«La Liga, com a organitzadora de la competició, ha procedit a comunicar-ho a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Consell Superior d'Esports (CSD) i els clubs», ha sentenciat l'LFP, que ja havia decretat que aquestes dues properes jornades en els dos campionats professionals es juguessin a porta tancada pel coronavirus.