Dues nenes d'esquenes amb motxilles anant al col·legi

El lloc on ara es disparen els contagis entre nens

Un dels focus de contagis de coronavirus entre els nens estan sent els campaments d'estiu

Ara els nens també s'estan veient afectats per la pujada de contagis. I tot té a veure amb els famosos campaments d'estiu. Aquesta cinquena onada de la pandèmia del coronavirus  està preocupant bastant.

Molt s'ha parlat fins ara de la gran pujada de contagis entre els joves, però no és l'única franja d'edat que preocupa. Malgrat que entre les edats més primerenques no sembla que els casos s'hagin disparat tant com entre adolescents i joves, cal anar amb especial cura amb els més petits.

Es tracta d'un altre d'aquests grups d'edat que encara no està vacunat. És per això que, en cas de contagi, el coronavirus els afectaria de manera normal.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que per la seva edat, aquest virus normalment no té més conseqüències en la seva salut. No obstant això, sempre hi ha casos en què la malaltia es complica.

I ara hi ha un element que cal tenir especialment en compte. La fi de les classes ha fet que els petits ja no estiguin tant en contacte amb altres menors, però amb l'estiu ha arribat un altre problema: els campaments d'estiu.

Així és, aquests espais per als nens poden arribar a ser bastant perillosos pel que fa a contagis de Covid-19. A la fi, es tracta d'ajuntar a un grup gran de nens fent activitats en comú.

Cert és que, precisament per ser estiu, aquestes activitats solen fer-se a l'aire lliure, on hi ha menys risc de contagi. A més, en aquests campaments es prenen les mesures pertinents per a garantir la seguretat dels menors.

Malgrat això, sabem que sempre hi pot haver distraccions i que el virus, tot i respectar les mesures necessàries d'higiene, pot acabar per contagiar igualment.

Només cal veure què ha anat succeint a Espanya en els últims dies. I és que s'han notificat ja diversos brots entre nens, precisament en campaments d'estiu de tot el país.

Diversos brots entre nens en campaments d'estiu a Espanya

Comunitats com Astúries, Cantàbria o Galícia han confirmat ja alguns brots de coronavirus en nens associats a campaments d'estiu. A hores d'ara, un dels brots més grans que s'han produït en un d'aquests campaments és a Llanes, localitat d'Astúries.

Segons sembla, els nens havien de fer-hi activitats a l'aire lliure, com barranquisme o descens del riu Sella, activitats típiques de la zona. No obstant això, després dels contagis, els pares han denunciat que no s'han realitzat les activitats contractades.

No només això, sinó que, segons s'ha pogut saber, van acudir més del doble dels nens dels quals estaven permesos. L'aforament seria per uns 50 nens, però, van arribar a acudir-hi fins a 200.

Han sigut molts els pares que s'han queixat de la situació. De fet han assegurat, a més, que en intentar posar-se en contacte amb els organitzadors, no han obtingut resposta.

De moment, en aquest brot entre nens s'han detectat ja 40 casos positius de Covid-19. Altres dels llocs en què els casos s'han disparat entre menors en campaments d'estiu ha estat Cantàbria, concretament al municipi de Cócebres.

En aquest cas, un total de 116 nens van haver de tornar a les seves cases després de detectar diversos menors amb símptomes compatibles amb el coronavirus.

Cal esmentar que, en aquest cas, tots els nens s'havien realitzat proves abans d'iniciar-se el campament. Tot i això, pocs dies després es van començar a detectar els primers positius.

Tot va començar amb un sol cas, després d'ell es va realitzar un cribratge i van sortir 10 positius més. Així doncs, va ser en aquest moment quan es va suspendre el campament.

De moment no se sap el nombre final de contagiats, però el mateix alcalde de la localitat ha confirmat que hi ha, almenys, un 10% de nens contagiats.

Com aquests dos casos, han anat sorgint brots en diverses províncies d'Espanya. Així doncs, cal tenir especial cura amb els nens en aquesta època en la qual els campaments d'estiu són una de les activitats més comunes.