Pablo Iglesias, exlíder d'Unidas Podemos, llegint un llibre

Confirmat: El nou treball de Pablo Iglesias que s'acaba de conèixer

L'exlíder d''Unidas Podemos' treballarà en l'àmbit de la investigació

Pablo Iglesias té nou treball. Des que deixés el govern d'Espanya fa un temps, així com el seu partit, 'Unidas Podemos', no se sabia quin seria el seu futur professional.

Ara, sembla que s'ha revelat quin podria ser el seu futur treball. Segons la informació del diari 'Ara', l'exlíder polític treballarà dins de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Concretament, entrarà en l'àrea d'investigació de la facultat, a l'IN3 (Internet Interdisciplinary Institute). Segons s'ha pogut saber, hauria aconseguit obtenir una de les places que s'havien obert.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest institut està format en total per onze grups de recerca i hi ha un total de 130 investigadors, entre els quals ara es trobarà Iglesias. Aquest sector en què ara entrarà Iglesias es dedica a la investigació d'alguns aspectes relacionats amb el món d'Internet.

Principalment se centren en els efectes de la interacció de les tecnologies digitals amb el desenvolupament de la humanitat. I Iglesias ho farà dins del grup 'Communication Networks and Social Change'. D'aquesta forma, com diem, passarà a formar part d'un equip dedicat a investigar la relació de les persones amb Internet.

I no només això, sinó també la connexió de les xarxes digitals amb la societat, així com la configuració social i política de la societat en aquest aspecte. Aquest grup ha estat format en els últims anys per uns 30 investigadors.

Ara, sembla que la feina de Pablo Iglesias serà la investigació, dins d'un projecte que té com a objectiu analitzar discursos polítics en xarxes socials. Es tracta, per tant, d'un tema que controla bastant.

Així doncs, malgrat que s'ha desvinculat de la política des d'aquest any 2021, la seva carrera professional seguirà estant d'alguna manera relacionada amb ella, almenys, de moment.

Segons s'ha pogut saber, per ara el seu contracte seria d'un any i començaria amb una jornada laboral del 25% del temps habitual. Tanmateix, no se sap si això podria ampliar-se.

Tal com diu la informació que ha revelat el mitjà citat, Iglesias rebrà un total de 9.000 euros anuals. El seu treball serà a distància, amb un model telemàtic implantat en la mateixa universitat.

Així, sembla que aquesta nova feina de Pablo Iglesias s'iniciarà el pròxim 15 de setembre, coincidint també amb la tornada a les aules en el nou curs escolar.

Pablo Iglesias torna a la investigació

Així doncs, Pablo Iglesias torna a vincular-se al món acadèmic. Un sector que va deixar en el seu passat per passar a dedicar-se a la política. Cal recordar que entre els anys 2003 i 2014 va ser professor i investigador de Ciències Polítiques a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia.

Ara que a la política no ha tingut un bon final, sembla que l'exlíder d''Unidas Podemos' ha optat per reprendre una cosa del seu passat. Per tant, torna a vincular-se a la docència, tot i que en aquesta ocasió ho fa de forma diferent.

Se sap, a més, que aquest podria no ser l'únic treball que Pablo Iglesias desenvoluparà a partir d'ara. Però de moment, no hi ha més informació sobre altres projectes de l'expolític.

I és que en els últims mesos s'ha mantingut allunyat de l'esfera mediàtica. No ha aparegut en públic des que deixés la política i, per tant, no se sabia res d'ell ni d'allò que estava fent.

Grans canvis en la vida de l'exvicepresident

Des que va deixar la política, els canvis s'han precipitat en la vida de l'exlíder polític. Tant a l'àmbit personal com professional, passant per l'estètic.

Així, ha venut el famós xalet de Galapagar. S'ha separat de la mare dels seus fills i ministra Irene Montero. S'ha tallat l'arxiconeguda cua que li va donar el seu sobrenom 'el Coletas' i ara comença una nova etapa professional a la UOC.