El lloc que ocupen els catalans en el rànquing de la simpatia a Espanya

Els enquestats catalans opinen totalment el contrari que la resta del país
Els catalans són els més antipàtics d'Espanya | Catalunya Diari

Un sondeig elaborat per encàrrec de la Generalitat en el conjunt d'Espanya determina que els catalans són, per autonomies, els espanyols més antipàtics.

Els catalans són els més antipàtics segons l'enquesta

Els catalans es consideren a si mateixos com els espanyols més simpàtics, tot i que la resta d'espanyols no opina el mateix, sinó tot el contrari. Els resultats del conjunt d'Espanya situen als andalusos en primera posició, mentre que els catalans es troben els últims del rànquing. Els segons més simpàtics per als catalans són els bascos, que curiosament cauen a l'antepenúltim lloc en la classificació general. Respostes totalment oposades.

  

Respecte del tracte amb les diferents comunitats, Catalunya coincideix amb la resta d'Espanya, en què hi ha comunitats més afavorides que d'altres o que reben un tracte millor. Si mirem el resultat conjunt, les comunitats més afavorides pel Govern central són, per aquest ordre, Catalunya, Madrid i País Basc. No obstant això, aquesta pregunta a Catalunya té com a resultat a Madrid, seguida d'Andalusia i Extremadura.

3.600 espanyols han contestat

El Centre d'Estudis de la Generalitat (CEO) també ha preguntat sobre l'acceptació de la Monarquia, l'acceptació d'un eventual referèndum d'independència, els models de finançament autonòmic o la sortida dialogada a la crisi catalana. Aquesta enquesta ha estat realitzada a 3.600 espanyols i ha costat un total de 98.920 euros. Segons la consellera, Meritxell Budó, aquesta enquesta hauria d'haver estat encarregada pel govern. L'enquesta realitzada sobre la monarquia, mostra com el 73% dels consultats la suspèn a Catalunya, mentre que en la resta d'Espanya rep l'aprovat del 57%.

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Actualitat