Imatge de diversos dècims de la loteria

Els 6 llocs on trobaràs el dècim de Nadal més desitjat

El 55555 és cada any un dels números que més es ven

Cada cop falta menys per a un dels moments més esperats de l'any per a tots els espanyols. El pròxim 22 de desembre se celebrarà al Teatro Real de Madrid el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. S'hi posaran en joc 2.502 milions d'euros en premis.

Cada cop més persones participen en aquest sorteig, i això es nota en el vertiginós ritme de vendes. Les administracions de loteria han treballat al màxim aquest estiu per vendre els primers dècims de loteria. La campanya d'estiu ha estat un èxit, i molts ja han comprat el seu número.

La superstició juga un paper important a la Loteria de Nadal, i ningú no vol quedar-se sense el seu número de la sort. Hi ha diversos números que són especials, i un dels favorits és el 55555. Aquest any hi ha sis administracions de loteria repartides per tot el país que venen aquest dècim.

El 55555, una xifra màgica

El 5 és la terminació que més vegades ha tocat en la història de la loteria, i per això s'ha convertit en un número desitjat. Per això cada any el 55555 és un dels dècims més venuts i dels que s'acaben abans. Si vols comprar-lo, està disponible a sis llocs d'Espanya.

Foto cupó Loteria de Nadal 2022
Ja estan a la venda els dècims de Nadal pel sorteig d'aquest any. | Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat
 

L'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat ha assignat el 55555 a sis administracions de loteria. Tot i això, són aquestes administracions les que han de confirmar si queden dècims d'aquest número disponibles. En tot cas, en principi es troba a Almeria, Las Palmas, Santander, València, Valladolid i Madrid.

El 55555 està disponible a l'administració del carrer Posadas, 10 de la localitat de Huércal-Overa (Almeria). També al carrer Luján Pérez, 7 de Moya (Las Palmas) i al carrer Burgos, 6 de Santander. Al carrer Àngel Guimerà, 42 de València, al carrer Verbena, 16 de Valladolid, i a Virgen del Portillo, 29 de Madrid.

També el pots comprar per internet

Recordeu que pots buscar qualsevol número a la pàgina web de Loteries i Apostes de l'Estat. Comprar loteria en línia és una de les formes més ràpides i fàcils de trobar loteria de Nadal. Al cercador pots triar el número que més t'agradi i comprovar-ne la disponibilitat.

Cal tenir present que aquest any l'administració de loteria ha posat a la venda més dècims. En lloc de 172 sèries s'han posat a la venda 180 per respondre a l'augment de la demanda de loteria de Nadal l'any passat. L'objectiu és que ningú no es quedi sense el seu número preferit.

Com que hi ha més dècims a la venda, està previst que augmenti la recaptació i s'incrementin també els diners de premis en joc. El més important és La Grossa, que posarà en joc 4 milions d'euros (400.000 per dècim). Però, a més, hi ha segons premis importants i d'altres menors.

Els números més desitjats

El 00000, el 55555 o l'11710 continuen sent alguns dels números més desitjats de la Loteria de Nadal. També el 06174, un número màgic sorgit d'una sèrie d'operacions matemàtiques. Tots aquests números i altres de les combinacions preferides s'acaben en poc temps.

De tota manera, si compraràs loteria i el teu dècim ja s'ha esgotat, no et preocupis. Els experts assenyalen que tots els números tenen exactament les mateixes probabilitats de guanyar (1 entre 100.000). La resta és pura superstició, que genera molta il·lusió, però que no influeix gens a l'atzar.