URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

El malson d'un llogater a BCN: Paga un dineral cada mes i té el pis okupat

Sent molt optimistes, preveuen desallotjar l'okupa de cara a Setmana Santa

Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta
El llogater ha de seguir pagant el pis malgrat l'okupa que hi viu | cedida

El llogater d'un pis del carrer d'Enric Granados de Barcelona està vivint un malson des del confinament decretat pel coronavirus. L'home va marxar de casa seva per fer-se càrrec de la seva mare durant la quarantena, ja que la dona és una persona de risc. Un cop les coses es van calmar, va tornar al pis i en intentar entrar-hi va trobar la porta amb el pany canviat i l'habitatge estava ocupat. Aquest matí, el programa de RAC1 'No ho sé' ha entrevistat l'advocada de l'afectat, Cristina Vallejo, qui ha donat detalls sobre aquesta injustícia. 

Vallejo, la seva advocada i membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha relatat: «Quan hi intenta entrar al pis, una senyora li diu que ella n’és arrendatària, que ella té llogat el pis i que allà ell no hi pot entrar». Assenyala, a més, que un jutjat penal va arxivar la denúncia perquè «no estava exercint la possessió real de l’immoble». «Vam denunciar per delicte de violació de domicili, i el jutge penal, va dir que no estava en possessió de l’immoble perquè estava amb la mare. Va considerar que no és delictiu i que hem d’anar a la via civil», explica la lletrada a RAC1.

Malgrat això, com que no era conscient de la situació i que es tracta d'un edifici amb antecedents, el llogater ha de seguir pagant el lloguer. «Està pagant 970 euros a la propietària i ha d’anar a la via civil per demanar el desallotjament. Està pagant casa seva, i la té ocupada», matisa Vallejo. 

Esperen desallotjar-los en Setmana Santa

Ara el cas ha passat a la via civil, una de les jurisdiccions més col·lapsades després del confinament. Al programa l'advocada ha reconegut que, com a molt aviat, esperen desallotjar els okupes per Setmana Santa. I això sent molt optimistes. De fet, el Col·legi d'Advocats de Barcelona va proposar modificar la llei per aconseguir desallotjar okupes en 48 hores si aquests no demostren tenir dret per viure als habitatges on estan. Alhora, la instrucció dictada per la Fiscal General de l'Estat avala prendre mesures penals per desallotjar els okupes.

«Tenim mitjans jurídics. Nosaltres proposem que, si en 48 hores des de la petició cautelar el senyor que està ocupant no acredita que té un títol vàlid, es prengui la mesura cautelar de desallotjament», ha conclòs l'advocada de l'afectat. 


Comentaris

envia el comentari