Lloret de Mar dividirà les platges per sectors per a gent gran, famílies i adults sense nens

El municipi gironí també ha anunciat que hi haurà limitació d'aforament

Imatge d'una platja de Lloret de Mar (Girona)
L'Ajuntament de Lloret de Mar ha anunciat com serà la temporada de platges aquest estiu. | Cedida

Lloret de Mar dividirà aquest estiu les seves dues platges principals en tres sectors de grups d'ancians, famílies i adults sense nens, tots amb limitació d'aforament, segons ha explicat el seu alcalde, Jaume Dulsat. L'alcalde ha presentat un pla integral per afrontar la temporada estival, sense fixar cap data d'inici, que tindrà com a primera fase de la planificació una sèrie de formacions a treballadors centrada en les mesures sanitàries i d'higiene, en la qual participaran uns 4.000 empleats.

L'alcalde de Lloret ha reconegut que la platja és l'«element nuclear» del municipi i, en conseqüència, s'ha programat aquesta divisió en tres sectors, en els quals treballarà un equip de seguretat de 35 professionals. La mesura s'aplicarà a les platges de Lloret i Fenals, les més concorregudes del municipi, i hi haurà controls per a accedir a cadascun d'aquests espais, mentre que la resta de línia de costa tindrà limitat també l'aforament, però sense establir aquesta separació per grups.

Més vigilància, més seguretat i sense límit de temps

En el sector de la gent gran, els usuaris seran parelles o persones individuals, que disposaran d'una doble passarel·la per a facilitar la mobilitat i un servei de bany assistit que requerirà reserva prèvia. El de famílies prestarà especial atenció al distanciament físic tant a la sorra com a l'aigua, havent-hi equips de vigilància en tots dos espais. A l'àrea de joc infantil es preveu un protocol reforçat de neteja. A la zona habilitada pels adults s'impedirà l'accés dels nens, mentre que sí que es permetrà la presència de grups d'amics.

En els tres sectors habilitats, les dutxes i els serveis públics només obriran si es pot garantir l'absència de risc de contagi. El servei de vigilància es reforçarà en el passeig marítim i a la sorra per part d'agents cívics, personal de protecció i socorristes. El pla no contempla una regulació del temps d'estada en cada sector i, segons l'alcalde, hi haurà presència de guinguetes, mentre que els patins i caiacs únicament podran llogar-los famílies i unitats de convivència i es realitzarà una desinfecció després de cada ús.

Lloret de Mar editarà un tríptic informatiu per a turistes i residents amb instruccions de seguretat en platges, establiments i via pública, on es realitzaran desinfeccions sovint.


Comentaris

envia el comentari