Els Mossos alerten d'una nova estafa per SMS aprofitant la crisi del coronavirus

T'envien un missatge perquè et facis una autoavaluació de la covid-19

Noia amb telèfon mòbil
Alerta sobre una nova estafa a través d'SMS | CatalunyaDiari

Encara que arreu del país es mantingui en estat d'alarma i la majoria seguim confinats, aquelles persones que busquen aprofitar-se dels altres no perden cap oportunitat, és més, s'aprofiten dels moments difícils per enganyar a més gent.

Ja són molts els avisos que s'han donat a la població sobre estafes que s'estaven duent a terme a través del telèfon, fent-se passar per operaris del gas o l'aigua, o fins i tot de porta en porta. Ara els Mossos avisen haver-ne trobat una altra, en aquest cas, per SMS. 

Una pàgina web que simula ser oficial

Segons han informat ells mateixos a través de les xarxes socials. es tracta d'una estafa per SMS aprofitant la crisi sanitària. En ell, s'envien indicacions a la persona perquè entri en una pàgina web per fer-se un test d'autoavaluació de la covid-19. «Si reps un SMS perquè et puguis fer una autoavaluació de la Covid-19, esborra'l i no segueixis l'enllaç. Et port a una web que simula ser de la Sanitat del govern i de l'Institut de Salut Juan Carlos III, però en realitat et vol instal·lar malware (programari maliciós)» informen els agents.

Tal com es pot veure en les fotografies, si es clica a l'enllaç, et redirigeix a unes pàgines molt semblants a les del ministeri de Sanitat i la de l'ISCIII, però la realitat és molt diferent. I és que més que fer-te una autoavaluació per saber si pots tenir o haver passat el coronavirus, el que passarà és que els estafadors t'ompliran de programari maliciós l'ordinador o el mòbil.


Comentaris

envia el comentari