Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Lluís Abella nou alcaldable del PDeCat i Junts per Cambrils a les eleccions municipals

L'assemblea de primàries ha comptat amb prop del 50% dels associats que han ratificat el candidat amb una àmplia majoria

Lluís Abella nou alcaldable del PDeCat i Junts per Cambrils a les eleccions municipals | cedida

Aquest dissabte 19 de gener a les 10 del matí, el PDeCat de Cambrils ha celebrat l'assemblea de primàries per tal d'escollir el candidat a les pròximes eleccions municipals; després de l'anunci, aquesta mateixa setmana, de la retirada del món polític de Mercè Dalmau, alcaldable dels convergents en les tres darreres legislatures.

D'aquesta manera, la convocatòria, que ha aplegat prop del 50% dels militants, s'ha iniciat donant les gràcies a la tasca realitzada per Mercè Dalmau, present també a l'assemblea. El seu anunci aquesta setmana, de la retirada del món polític municipal ha centrat part de l’inici de l’assemblea, on tant la presidenta del partit com el candidat presentat han volgut agrair la feina feta aquests anys.

Lluís Abella nou representant del PDeCat

Finalment s'ha convocat la mesa electoral, i s'ha procedit a les votacions. Amb la participació del 50% dels militants, el resultat ha estat gairebé unànime, ratificant Lluís Abella com a alcaldable per a les pròximes municipals de Cambrils.

El ja candidat Lluís Abella ha expressat la seva voluntat de presentar-se com alcaldable, representant el PDeCat i Junts per Cambrils, tot «reivindicant amb fermesa un treball honest i diari, amb dedicació i enteresa com a servidor del poble de Cambrils».

Lluis Abella nou alcaldable del PDeCat i Junts per Cambrils a les eleccions municipals | cedida

Mercè Dalmau deixa la política municipal

Alcaldessa de Cambrils del 2011 al 2015, Mercè Dalmau posa fi a una carrera política de setze anys, declarant sentir-se orgullosa de la feina feta al consistori. Dalmau no serà alcaldable i tampoc formarà part de la llista electoral del PDeCAT, però no renuncia a la militància ni tanca la porta a la política parlamentària, tot i que ho veu poc probable.

Mercè Dalmau
Mercè Dalmau durant l'entrevista amb TarragonaDigital | Jordi Olària Gras