Mercè Dalmau a Cambrils

Mercè Dalmau no repetirà com a cap de llista del PDECat a Cambrils

L'actual portaveu, primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme no formarà part de la llista electoral

El que la setmana passada era una possibilitat, tal com va explicar TarragonaDigital, avui s'ha confirmat. En una compareixença de premsa aquest matí mateix, Mercè Dalmau ha informat que no es tornarà a presentar com a cap de llista del PDECat a Cambrils. De fet, ni tan sols ocuparà un lloc a la llista, tancant així una etapa de dotze anys en què ha liderat el partit, primer a l'oposició, després a l'alcaldia i, aquest darrer mandat, des de la primer tinència d'alcaldia i la regidoria de Turisme.

Deixa la política activa

Dalmau ha exposat que la decisió, que ha meditat llargament, l'ha pres per motius personals. «Acabo la meva vida política al món municipal; la vida continua i és el que és saludable». Entre altres arguments, ha exposat que considera que la carrera política ha de ser temporal, i que cal saber quan posar-hi punt final. Afirma que tornarà a dedicar-se a la seva vida laboral, i que tot i no desvincular-se del PDECat de Cambrils, ha expressat al partit la seva intenció de no formar part ni tan sols de la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals.

«M'he dedicat únicament i exclusivament durant vuit anys», a la política municipal, exposa, «però la vida política té un començament i un acabament». Fent balanç del seu pas pel consistori cambrilenc, reflexiona, «estic molt orgullosa de totes les decisions que he pres, tot i que segurament algú li pot haver semblat que no eren correctes».  Ha volgut posar de manifest la feina del personal municipal, que considera bàsica per al funcionament de la institució.

Encara en el capítol d'agraïments ha recordat a Joan Serra; «si no m'hagués vingut a buscar per anar a la seva llista l'any 2003, jo ara no estaria aquí», sentencia. Assegura que acabarà la seva etapa política quan es dissolgui el plenari municipal; «el meu compromís no s'acaba avui, el meu compromís és per tot el mandat, seguiré fent la meva feina amb la mateixa intensitat i compromís que el primer dia fins que acabi el mandat».

Ana López
Regidors de govern i de l'oposició de Cambrils han acompanyat Mercè Dalmau durant el seu anunci | Jordi Olària Gras

 

El balanç del seu pas per l'Ajuntament de Cambrils

La compareixença de Mercè Dalmau l'han seguit membres del plenari municipal cambrilenc, tant els tres companys del grup municipal del PDECat, com la sòcia de govern i portaveu del PSC, Ana López —però sense presència de representants d'ERC—. L'han acompanyat, també, regidores no adscrites del plenari, així com el portaveu del PP, David Chatelain, actualment a l'oposició, però amb qui Dalmau va compartir mandat entre 2011 i 2015.

Pel que fa al balanç de la feina feta al govern de Cambrils, el mandat anterior, Mercè Dalmau considera que la decisió més complicada «sens dubte va ser la d'iniciar l'Expedient de Regulació d'Ocupació, estic convençuda que no m'equivoco si dic que tots els companys d'aquell govern ho vam passar molt malament, jo personalment ho vaig passar molt malament, però no hi havia alternativa».

Manté que tornaria a prendre la mateixa decisió, però que això no es contradiu amb considerar-la «molt complicada, perquè afectava a persones i famílies; jo ara vaig pel carrer i totes aquelles persones que van ser afectades em saluden, cosa que agraeixo i de la qual em sento orgullosa, però sens dubte va ser el pitjor moment».

Mercè Dalmau va arribar a l'Ajuntament de Cambrils a finals de l'any 2006 i va liderar la candidatura del partit a les eleccions del 2007. El resultat van ser tres regidors que van fer oposició durant quatre anys juntament amb un PP amb qui van pactar, igual que amb la PLIC, per arribar a l'alcaldia l'any 2011. A les passades eleccions, l'any 2015, l'aleshores CiU es va quedar amb quatre regidors, els mateixos que ERC, que va guanyar en vots a la formació convergent. Els dos partits, juntament amb el PSC, formen l'equip de govern aquest mandat.

Josep Lluís Abella PDECat Cambrils
Josep Lluís Abella, futur candidat de Junts per Cambrils | Jordi Olària Gras

 

Josep Lluís Abella, cap de llista

L'actual número dos del partit, Josep Lluís Abella, és l'únic candidat per ocupar el lloc de Mercè Dalmau al capdavant de la llista electoral del PDECat a Cambrils —que, de fet, apostarà per la marca Junts per Cambrils als comicis—. L'actual quart tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Festes ja va declarar, la setmana passada a aquest mitjà, que «estem encara valorant-ho tots, perquè la idea és anar tots a una, de moment no hi ha res clar».

En aquest sentit, l'assemblea que s'ha de celebrar el dia 19 de gener, aquest dissabte, ha de servir per certificar que només hi ha només una candidatura a les primàries del partit segons fonts de la formació han explicat a TarragonaDigital. El termini per presentar-s'hi va exhaurir-se divendres passat sense més candidatures que la de Josep Lluís Abella.