Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de cotxes circulant

L'objecte que mai pots portar al teu cotxe: et poden multar amb fins a 6.000 €

Si portes un control de velocitat al teu cotxe, atent a les sancions

El nombre d'accidents a la carretera han augmentat considerablement respecte als números de fa una dècada. Per això, la Direcció General de Trànsit ha decidit augmentar els controls a la carretera i el nombre de radars. Alhora, han augmentat la quantia de les multes perquè els conductors evitin infringir les normes de circulació.

Un dels elements esmentats anteriorment és un dels més temuts per la gran majoria de conductors, parlem dels radars de trànsit. Aquest dispositiu permet detectar vehicles que excedeixen la velocitat màxima permesa a les vies de circulació, vetllant així per la seguretat a la carretera. Molts conductors intentar evitar els radars de trànsit instal·lant als seus vehicles dispositius antiradars.

T'expliquem a continuació la multa que et poden interposar si t'enxampen amb aquest dispositiu al cotxe.

Dispositius antiradars, en què consisteixen?

Els radars instal·lats a les carreteres espanyoles tenen un funcionament molt simple. Quan un vehicle passa per un radar, aquests dispositius emeten un senyal que capta la velocitat a què circula aquest vehicle. Tot i això, hi ha dispositius que són ideals per poder saber a quines carreteres i en quins punts es poden trobar radars.

El funcionament és molt senzill. Els dispositius antiradars emeten una freqüència contrària a les ones dels radars, que fan que el cotxe sigui invisible per a aquests dispositius. A aquest efecte, els conductors poden circular per les carreteres sense témer pel sistema de control de Direcció General de Trànsit.

La Direcció General de Trànsit entén amb això que el conductor que porta instal·lat aquest dispositiu no respecta els límits de velocitat establerts. Per tant, han iniciat una persecució contra aquest tipus d'elements, ja que ho consideren il·legal.

Les multes que imposa la Direcció General de Trànsit si t'agafa amb aquest dispositiu al vehicle

La nova Llei de Trànsit prohibeix instal·lar o portar als vehicles inhibidors de radars. No permeten l'ús d'aquests elements, ja que poden eludir o interferir en el funcionament correcte dels sistemes de vigilància del trànsit.

Les multes per utilitzar aquest tipus de dispositius arriben als 6.000 euros. A més, les autoritats et poden sancionar amb treure't 6 punts del carnet de conduir. Les autoritats corresponents retiraran aquest dispositiu del cotxe immediatament.

Les multes que et poden posar a la carretera

Les multes que et poden interposar les autoritats a la carretera són diverses. Per això, no heu de conduir excedint els límits de velocitat, després del consum d'alcohol o sense cinturó de seguretat. Us expliquem a continuació els diferents tipus d'infraccions i les multes que us poden posar.

Guàrdia civil
Les multes que et poden posar a la carretera | Guardia Civil

Infraccions per circulació

Les infraccions per circulació es resumeixen en:

- Manca de senyalització de maniobres.

- Excés de velocitat.

- No respectar la prioritat de pas.

- Usar el mòbil.

- Saltar-se un semàfor.

- Circular sense llums.

- Conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues.

- Circular sense el permís o l'autorització necessària per conduir el vehicle o fer-ho amb aquest permís caducat.

- Circular amb la ITV caducada.

- Circular amb alguna modificació del vehicle no homologada.

- Circular sense tenir l'assegurança obligatòria al dia

Sancions que et poden posar darrere d'aquestes infraccions

Una infracció pot ser castigada amb una sanció econòmica. No obstant això, també pot suposar una pèrdua de punts al permís de conduir.

Per la gravetat dels fets és possible que la sanció econòmica arribi a ser més gran. Els tipus de multes són:

Multes lleus: sanció de fins a 100 euros sense pèrdua de punts

Multes greus: sanció de fins a 200 euros. Depèn de l'ocasió, et pot treure punts del carnet de conduir.

Multes molt greus: sanció de fins a 500 euros i amb pèrdua de punts

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!