Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
carret de la compra

La nova manera d'estalviar en el cistell de la compra: moltes famílies ja ho fan

Hi ha diferents aplicacions mòbils

L'augment dels preus repercuteix a l'economia de les llars. A l'hora d'anar al supermercat i omplir la cistella de compra els clients volen que la inflació no els passi factura. Mai més ben dit.

És per això que alguns dels clients opten per la recerca d'alternatives. A les xarxes socials circulen cada vegada més vídeos que ofereixen consells per estalviar diners.

Estalviar diners és una prioritat i les aplicacions mòbils per comparar preus a diferents punts de venda d'aliments estan guanyant popularitat. A continuació, en desvetllem algunes.

Calcula el preu total a diferents supermercats

L'aplicació mòbil "Soy Súper" et permet calcular els preus de la llista de la compra a diferents supermercats. Com a usuari només has d'introduir els productes que vols comprar.

L'app genera automàticament l'import total a diferents llocs. Tot alhora que et permet realitzar compres en línia tenint en compte les despeses d'enviament.

Per la seva banda, l'aplicació mòbil Find It compara els preus de milers de productes a les principals cadenes com Mercadona, Carrefour o Dia.

Aquesta app funciona de manera similar a l'anterior perquè primer se selecciona el producte i després es pot comparar la quantitat total a diferents supermercats. D'aquesta manera, podeu anar a la més rendible.

Una cosa bona de l'aplicació és que també et permet verificar els preus de la benzina i el dièsel a l'estació de servei més propera al teu dispositiu.

Mòbil
L'aplicació "Soy Súper" podria ser útil | GETTY IMAGES

L'OCU mai no baixa la guàrdia

Les entitats més grans, com ara les organitzacions de consumidors i usuaris, també han desenvolupat els seus propis mercats OCU per a aplicacions.

Per utilitzar la plataforma, que compta amb una base de dades de 150.000 productes, cal crear-te un compte o fer-te membre de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Els productes es poden trobar introduint manualment un nom o escanejant un codi de barres. Sens dubte, el que diferencia aquesta app de la resta és que aporta el valor nutricional dels productes consultats. D'aquesta manera, és més fàcil triar l'opció més saludable.

A la recerca dels productes a menor preu

Una altra aplicació mòbil similar és Carritus. La qual utilitza la ubicació del dispositiu per recomanar-te establiments amb els productes més barats i demandats. Aquesta també et permet comprar en línia en alguns supermercats com Mercadona, Carrefour i Eroski.

Aquestes són algunes de les apps que et poden facilitar l'estalvi al supermercat. Així mateix, també s'han desenvolupat altres productes, com Gelt o Tiendeo. Els quals tornen part del preu de compra escanejant un codi de barres.

Tot sense oblidar que, en molts casos, els mateixos supermercats compten amb les pròpies aplicacions mòbils on ofereixen descomptes i promocions úniques per a l'estalvi.

Imatge d'una caixera d'un supermercat
A la recerca dels productes més barats i demanats | Getty Images

El Corte Inglés canvia la targeta tradicional

La tradicional targeta de compra d'El Corte Inglés va deixar de ser acceptada fora dels seus establiments des de l'1 de gener del 2023.

Els mecanismes d'autenticació reforçats que exigeix la llei són presents a la nova targeta. Com a resultat, pots fer-la servir per pagar en qualsevol negoci, treure efectiu d'un caixer automàtic i fer compres en línia.

Els beneficis de la targeta, inclòs l'estacionament gratuït i les ofertes especials a algunes estacions de servei, segueixen disponibles i sense restriccions.

No obstant això, hi ha càrrecs significatius associats amb l'ús d'aquesta targeta per fer un retir de caixer automàtic. Cal afegir una tarifa addicional del 4% a més de la tarifa general del caixer automàtic. Tot sense oblidar que hi ha un requisit mínim de retir de 3 euros.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!