Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persones majors assegudes

L'IMSERSO avisa dels nous barems per classificar la discapacitat aquest 2023

S'amplien les ofertes que fins a arribar a les 900.000 places

Els viatges de l'Imserso tornen amb més presència als hotels i les agències de viatges, que celebren satisfets els canvis establerts. A partir d'octubre, aquests viatges comptaran amb 70.000 places noves i es podrà viatjar per tot Espanya.

Aquests canvis permeten que els viatges tradicionals de l'Imserso s'adaptin a les noves necessitats dels usuaris convertint-lo en un Imserso més modern, millor i amb més oportunitats. Es preveu que la gent gran pugui començar la seva experiència turística a partir de l'octubre.

El nou Imserso

Per a la temporada de l'Imserso de 2023-2024 s'han incorporat a les agències de viatges totes les províncies d'Espanya. Abans, on només es podia visitar 18 comunitats vam passar a les 50 províncies juntament amb les dues ciutats autònomes, Ceuta i Melilla. També creix el nombre de places que ha arribat fins als 900.000.

Foto d'una dona jubilada fent una foto amb el seu mòbil.
S'amplia les ofertes de comunitats als viatges de l'Imserso | Europa Press

Més destinacions per visitar

Gran part dels viatges tindrà com a destinació els viatges coneguts com a «turisme de sol i platja», és a dir, amb destinació principal al Llevant i les Illes. La novetat d'aquest any és que també s'aposta pel turisme cultural i de natura, que ha vist un increment de l'oferta fins a un 25% (abans era un 16%).

Una altra novetat del programa ofert és que els usuaris de l'Imserso és que tindran una varietat d'experiències amb temàtica específica a escollir: itineraris literaris, musicals o festivals de teatre.

Les noves destinacions inclouen 10 nous circuits culturals que concentren les províncies d'Albacete, Almeria, Àvila, Càceres, Castelló, Girona, Lleida, Tenerife i Toledo, i 19 noves rutes de natura, entre les quals destaca la inclusió de Sierra Nevada, el parc natural de les Mèdules, el parc natural de les Taules de Daimiel, la Ribeira Sacra o la Vall de Leitzarán.

Com anàvem dient, el punt de l'acord que han celebrat tant els usuaris com les agències són les diverses possibilitats de trasllat i de viure l'experiència de manera única. La gent gran podrà viatjar amb AVE i també s'incrementen les places amb habitació d'ús individual (que passaran del 2% al 10%).

Imserso
Gent gran en una platja gaudint | Europa Press

Augmenten les places, les destinacions i els preus

Les millores que s'han inclòs aquesta temporada es consideren un element atractiu per als més grans, que esperen amb il·lusió l'hora d'aquests viatges. Per contra, s'han trobat un augment del preu dels viatges (el 78% del viatge el cobreix cada beneficiari i el 22%, l'Administració General de l'Estat).

D'altra banda, des de FETAVE veuen "necessari" reivindicar que les agències de viatge rebin una remuneració més gran per la seva tasca, que actualment està a 14,50 euros, perquè «aquest import no cobreix els costos operatius d'un gran nombre d'agències».

Nous preus del viatge de l'Imserso

Com esmentàvem, els preus de l'Imserso s'han vist eventualment incrementats, encara que en cap cas serà per sobre de la pujada de les noves pensions. Els nous preus dependran de la zona que dependran de la destinació.

Si triem la zona costanera peninsular que recorre Andalusia, Múrcia, Catalunya i el País Valencià amb transport: si l'estada és de 10 dies i 9 nits, el preu és de 269,83 euros.

Però si escollim la zona costanera insular de les Illes Balears amb el transport inclòs i 10 dies i 9 nits, el preu és de 308,37 euros. A les Illes Canàries amb el mateix itinerari el preu és de 405,53.

Per a aquells que siguin de turisme interior i cultural amb una durada de 6 dies i 5 nits, el preu és de 272,71 euros. A les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla trobareu un cost de 266,81 euros per 5 dies de durada.

El Govern dona llum verda als nous viatges de l'Imserso

El Consell de Ministres va aprovar el 14 de març passat el nou contracte dels viatges de l'Imserso per a la temporada 2023/2024, que inclou 70.000 places més i una varietat més gran de destinacions cap a totes les províncies d'Espanya.

Es manté l'equilibri interterritorial quan els usuaris reservin les places per origen perquè qualsevol persona pugui accedir a qualsevol viatge i s'atendrà a cura per assegurar l'accessibilitat dels allotjaments i la seguretat mèdica.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!