Foto dels cinemes Texas.

Un local mític de Barcelona anuncia la seva reobertura: d'aquí a pocs dies

El local reobrirà tres anys després del seu tancament

Un local emblemàtic i mític de la ciutat de Barcelona tornarà a obrir les portes molt aviat. Es tracta dels Cinemes Texas, que van haver de tancar a finals de l'any 2020, enmig de la pandèmia de la Covid-19.

Ara, gairebé tres anys després, els cinemes, situats al número 205 del carrer de Bailèn, al barri de la Vila de Gràcia, tornaran a obrir ben aviat. Serà el pròxim 18 de març quan el local, transformat en l'Espai Texas, torni a acollir el públic.

Obre el nou Espai Texas

Aquest dilluns, l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat a través de les xarxes socials la reobertura d'un local centenari de la ciutat per d'aquí molt a pocs dies. Després de força temps tancat, aquest dissabte, 18 de març tornarà a obrir les portes amb una gran festa popular al passeig de Sant Joan.

L'Espai Texas recupera, així, els antics i emblemàtics Cinemes Texas, que van haver de tancar ara fa tres anys. El local, aquesta vegada, no només comptarà amb dues sales de cinema, sinó que una d'elles estarà dedicada al teatre.

Aquesta iniciativa privada impulsada per Isona Passola, la presidenta de l'Ateneu Barcelonès, i Ana Rosa Cisquella, productora de Dagoll Dagom, ha estat vista «amb molt bons ulls» per l'ajuntament de la ciutat.

Més de cent anys d'història

La història d'aquest local comença l'any 1910, amb l'obertura del cinema Bailèn per l'empresari Francisco Pérez. El nom de Cinemes Texas es remunta al 1947, després de canviar de mans durant la Guerra Civil. 

No obstant això, després de molts anys de trajectòria i de diversos canvis de propietat, l'any de la pandèmia els cinemes Texas van anunciar el seu tancament definitiu.

Va ser a l'octubre quan el local, tancat des del mes de març per la crisi sanitària, va abaixar les persianes de forma definitiva. El propietari havia deixat el lloguer del local el mateix mes de març, deixant a l'aire el futur dels cinemes.

Els Texas van néixer amb la voluntat de programar reestrenes en versió original subtitulada al català i pel·lícules infantils doblades en aquesta llengua. A més, s'oferien maratons temàtiques, sessions amb presentació i recuperació de clàssics del cinema.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!